Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets säljteam. Adam Lexblad, Johan Larsson, Joakim Helgesson, Magnus Chronvall och Samuel Karlsson på Svenstigs Bil i Halmstad.

Svenstigs Bil prisade igen: ”Extra stolta ett sånt här år”

För andra året i rad kammade Svenstigs Bil på Flygstaden hem ett ärofyllt pris på Audi Awards när de fick ta emot utmärkelsen Årets säljteam. Än en gång är det den höga kundnöjdheten som lagt grund för Halmstadgängets framgångar, något som under pågående pandemi gör säljarna extra stolta.

I Sverige finns 46 återförsäljare av Audi. Därför sticker det ut att Svenstigs Bil i Halmstad på årets Audi Awards – precis som i fjol – var nominerade i hela fyra av fem klasser.

– Vi är ju extra stolta efter ett sånt här år när vi precis som samhället i stort snabbt fått anpassa oss efter en ny verklighet. Pandemin har krävt ett särskilt stort kundfokus och därför är det väldigt glädjande att vi när det gäller kundnöjdheten ligger etta i Sverige bland Audis återförsäljare, säger Johan Larsson, Brand Manager i Halmstad.

LÄNK: Här kan du ta del av aktuella kampanjer hos Svenstigs Bil

– Utan kunderna hade vi inte varit någonting, så det är klart vi är tacksamma. Samtidigt har vi jäkligt kul på jobbet och det speglar nog av sig på dem som besöker oss, att vi trivs tillsammans och har ett väldigt bra lagarbete, fortsätter säljaren Joakim Helgesson.

Hög ambitionsnivå

Och nu har gänget alltså blivit prisade som ett lag, som Årets försäljningsteam.

– Vi hjälps åt och säljarna lägger ingen prestige i vem som tar hand om en kund. Det viktiga är att våra kunder får hjälp utan att behöva vänta, att vi är lyhörda och att de får svar på sina frågor, förklarar Johan.

Säljarna Adam Lexblad och Joakim Helgesson.
Säljarna Adam Lexblad och Joakim Helgesson.

Säljaren Magnus Chronvall menar att ambitionsnivån hos personalen på Svenstigs Bil är hög över hela linjen och att det delvis är därför lagarbetet fungerar så bra som det gör.

– Alla vi som jobbar här brinner för jobbet. Vi vill bli bättre hela tiden. Nu la vi ribban förra året när vi blev Årets återförsäljare och med detta pris kan vi spänna bågen lite till. Samtidigt måste vi vara ödmjuka och fortsätta arbeta målmedvetet, det går inte att luta sig tillbaka, säger han.

Samuel är lokal Audiexpert

En speciell tillgång i säljlaget i Halmstad är Samuel Karlsson, en av endast tre certifierade Audiexperter i landet. Han har spetskompetens när det gäller tekniken som sitter i bilarna, allt ifrån hur appen fungerar till hur de olika inställningarna av assistanssystem fungerar. Säljarna kallar gärna fram honom i de lägen kunden vill få en ordentlig genomgång.

Audis modellprogram har nyligen utökats med en sportig helt elektrisk grand turismo: e-tron GT.
Audis modellprogram har nyligen utökats med en sportig helt elektrisk grand turismo: e-tron GT.

– Just nu är Halmstadborna väldigt nyfikna på vår högaktuella elbil E-tron, en SUV i premiumsegmentet fylld av teknik. För mig är det viktigt att kunderna får en tydlig dragning så att de känner att de har full koll på läget när de lämnar hallen. För det är verkligen ett annorlunda sätt att tänka när man köper sin första elbil, berättar Samuel.

Vuxit sig starkare i Halmstad

Sedan etableringen på Flygstaden 2017 har Svenstigs Bil presterat över sina försäljningsmål för varje år som gått.

– Kollar vi på marknadsandelarna har vi gått från 3 procent under vårt första år och sedan ökat successivt till de 8 procent vi ligger på i dag. En bidragande anledning till det är att vi behåller våra kunder, att de är lojala och uppskattar oss. Där har vi även vår duktiga service- och verkstadspersonal att tacka, avslutar säljaren Adam Lexblad.