Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sedan Audi Q4 e-tron lanserades i somras är det den bil som Svenstigs Bil i Halmstad sålt mest av. Det berättar Samuel Karlsson, Audi Expert, som syns på bilden.
Sedan Audi Q4 e-tron lanserades i somras är det den bil som Svenstigs Bil i Halmstad sålt mest av. Det berättar Samuel Karlsson, Audi Expert, som syns på bilden.

Svenstigs Bil laddar Halmstadborna med kunskap

Personalen på Svenstigs Bil har under det senaste året lagt mycket tid på att sprida kunskap om elbilar. Framför allt hjälper de Halmstadborna att tänka långsiktigt kring nästa bilägande och att få koll på hur man ska räkna kilowatt i stället för liter per mil.

Det senaste året har försäljningen av elbilar tagit fart ordentligt. Joakim Helgesson, säljare på Svenstigs Bil i Halmstad, berättar att en betydande del av deras kunder har med elbilen som alternativ när det är dags för ny bil.

– De flesta är beredda att ta steget på riktigt. Hela tankesättet har förändrats oerhört mycket på bara ett år. Inte bara här i Halmstad utan i hela Sverige, säger han.

”Rejäl elbil för hela familjen”

Ett bevis för detta är att den bil Svenstigs i Halmstad sålt mest av sedan den lanserades i somras är Audi Q4 e-tron.

– En rejäl elbil för hela familjen, ny design och grymt mycket ny teknik som förenklar hela bilägandet. Med hjälp av navigationen kan du enkelt skriva in ditt resmål och bilen räknar ut de laddstopp som behöver göras. Den nya Head-up-Display med Augmented reality gör att du ser trafikinformation som svängpilar och destinationer på vägen cirka 10 meter framför bilen, berättar Samuel Karlsson, Audi Expert på Svenstigs Bil.

LÄNK: Vill du bli bäst i sällskapet på elbilar? Ta del av Svenstigs elbilsguide här!

– Det har varit ett sådant tryck på våra elbilar så vill man ha en till sommaren 2022 så är det läge att beställa nu.

Hjälper till med kalkylen

Gänget som hjälper dig på Svenstigs Bil i Halmstad.
Gänget som hjälper dig på Svenstigs Bil i Halmstad.

En anledning till att elbilen nu på allvar börjar ta plats i många hushåll och företag är inte bara en bättre infrastruktur. Enligt Magnus Chronvall, säljare på Svenstigs, handlar det även om att många börjar komma in i ett nytt tankesätt när det gäller ekonomin.

– Utmaningen för oss har ju ofta varit att de som kommer hit ska förstå kalkylen. Många tittar bara på prislappen och då försöker vi hjälpa dem att höja blicken och inse att det inte behöver bli dyrare än en bil med förbränningsmotor, säger Magnus.

– Räknar man in drift, skatt och miljöbonus kan kalkylen bli bättre än för en vanlig förbränningsmotor och det hjälper vi gärna till att räkna på, berättar Adam Lexblad, säljare på Svenstigs Bil.

Installerar laddbox i hemmet

För att underlätta elbilsköpet hjälper Svenstigs Bil till med installation av laddbox i hemmet.

– Nära hälften av dem som köper elbil hos oss vill även köpa till denna tjänst, särskilt nu i och med det gröna rot-avdraget*. Före installationen genomförs dessutom en kontroll och besiktning av fastigheten så att rätt förutsättningar finns. Det känns såklart väldigt tryggt för våra kunder.

* Den som skaffar laddbox hemma kan få 50 procent skattereduktion för grön teknik (arbete och material). Detta började att gälla den 1 januari 2021.

Glöm liter per mil – så här räknar du kilowatt

Kostnaden för att ladda en elbil varierar mellan olika elavtal och bilar. Men genom att multiplicera batterikapaciteten (kWh) med kostnaden för el (cirka 1,4 kr/kWh*) får du fram en ungefärlig kostnad för att ladda din elbil.

Hur lång tid det tar att ladda en elbil beror på hur stort batteriet är (kWh) samt vilken effekt (kW) du laddar med.