Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Vill in i gänget igen. Halmstads BK:s assisterande tränare Michael Svensson (längst till vänster) gör ett nytt försök att komma tillbaka som spelare efter sina långvariga skadeproblem. Senaste gången han spelade matcher var i den engelska andraligan hösten 2008.

Svensson: Jag har varit otroligt avundsjuk

Halmstads BK kan få oväntad förstärkning. Förre landslagsbacken Michael Svensson, 35, tänker göra ett nytt comebackförsök – i allsvenskan.

– Jag ska göra ett försök. Jag har tänkt på det här länge. Jag har varit vid sidan om hela tiden och ska man vara ärlig så har man varit otroligt avundsjuk. Man har verkligen velat spela igen och det suger, säger han till HP-sporten.
Svensson, som fyllde 35 i november, tvingades avbryta sin aktiva karriär 2009. Då hade den förre HBK- och landslagsmittbacken kämpat i fem år, och genomgått fem knäoperationer, för att komma tillbaka efter en komplicerad brosk- och ledyteskada som han ådrog sig på träning med sin engelska proffsklubb Southampton våren 2004.
Han gjorde ett antal misslyckade comebackförsök i England, senast hösten 2008 då det blev fyra matcher i andraligan The Championship och en i ligacupen.
Nu hoppas han på större framgång med understöd av HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui.
– Vi har kört lite test och det har fallit väl ut, säger Svensson.
– Det känns bra i knäet och allmänt sett. Och om man tittar tillbaka så var det egentligen hälsenan som strulade sist i England. Det var den jag körde rehab på när jag fick erbjudandet att bli assisterande i Southampton och då tänkte jag ”nej, jag skiter i det”. Knäet var hyfsat då.
– Nu har jag faciliteterna här med Simon, som är en av de bästa sjukgymnaster man kan få tag i här i Sverige. Sedan är Henrik Dagård (HBK:s fystränare) också involverad, så det är väl förspänt.
Någon tidsplan för comebacken vill han dock inte sätta upp.
– Vi får ta en dag i sänder. Det ska inte stressas fram utan nu är det två steg fram och ett tillbaka hela tiden så att man har koll på saker och ting.
Svensson understryker att han även fortsättningsvis har ”fullt fokus” på jobbet som assisterande tränare.
– Det här är något jag gör vid sidan om.
Har du redan tränat något med laget?
– Inte jättemycket, det har varit någon enstaka gång som man hoppat in lite. Men det har känts bra och då börjar det surra i huvudet på en.
Men över två år utan matchspel – det är en lång väg tillbaka?
– Ja, men jag hade tre år innan där. Jag är optimistisk och jag gör inte det här halvdant, det har jag aldrig gjort. Finns det en liten möjlighet för mig att kunna spela igen så kommer jag att göra allt för att försöka ta den.
– 35 är ingen ålder heller. Min kropp har fått vila ett tag nu och vi får se om det funkar. Jag ger det en rejäl chans. Fotboll är det bästa man kan hålla på med.