Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nya tider. En del tycker att livet har blivit smidigare med internet och kontokort. Bo Bergman är inte en av dem. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Stäng ner internet

Jag är kommen ur den analoga tiden, därför tycker jag mig se dagens värld ur ett perspektiv som de yngre inte kan göra, det för att de har inget att jämföra med. Jag är 40-talist, och att beskåda ”blindheten” hos de yngre är djupt deprimerande.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 


Jag menar bestämt att de, i stort, nu har blivit maskinernas slavar. När Jesus aldrig kom, sågs datortekniken och internet som en frälsare. Se er omkring, överallt står människor och stirrar på en datorskärm! Tag vilken arbetsplats som helst, läkaren, bokhandlaren, gå inom varje enskild plats, använd era ögon och er hjärna, och tänk efter! Sanslöst!

Denna ”datorprostitution” tvingas många till, för att ha mat på borden. Otvetydigt, det tar flera gånger längre tid i dag att utföra ett ärende, än för 20 år sedan. Överallt, överallt, koder och annat ska hållas i huvudet, för att skriva ner dem, då kan de stjälas och utnyttjas. Och görs.

Finns det några som kan förneka det odrägligt långa procedurerna kring allt från en kopp kaffe, till en storaffär? Och om strömmen går så stannar allt! Allt! Apotek, vårdcentral, sjukhus, tåg, flyg, allt stannar, till och med affärsdörrarna!

Internet har blivit de kriminellas och de självsjukas stora forum! Allt, som av ondo är, frodas som ogräs, och allt bara sprider sig.

Mitt förslag: Stäng ner internet! Går inte, har gått för långt, säger säkert ni. Icke! Återför internet till den militära avdelningen, om ens där, innan allt rasar ihop. Skrota det kanske där också.

Människan är konstruerad för analog teknik = visare som rör sig mot en mätare. Allt är kommet ur upptäckten av soluret. Så mätte vi först tiden förr. Våra gener är ”analoga”. Om någon säger att klockan är till exempel 13:47, vad säger det? Ingenting, svårt att förstå. Men titta på en analog klocka, och du förstår genast!

Vad säger ni andra, som har ”fastnat i fällan”?

Bo Bergman

Läs en intervju med Bo Bergman här!