Mino Raiola. Arkivbild.
Mino Raiola. Arkivbild. Bild: MANU FERNANDEZ AP/TT

Zlatans agent: "Spelarna utnyttjas"

Svenska landslagsspelare kan stoppas från EM och VM om superligaspelare utesluts. Nu rider Zlatan Ibrahimovic agent Mino Raiola ut till spelarnas försvar. "Spelarna har inget att säga till om men de utnyttjas ändå i diskussion", står det i ett inlägg han publicerat på Instagram.

ANNONS

Tolv europeiska storklubbar vill starta en ny, stängd superliga. Däribland Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United, Dejan Kulusevskis Juventus och Zlatan Ibrahimovics Milan.

Om klubbarna går vidare med planerna har Uefa hotat med att spelarna kan stoppas kommande EM och VM.

Den mäktige agenten Mino Raiola representerar en rad stjärnspelare - däribland Zlatan Ibrahimovic – och han är kritisk till hur klubbarna hanterat situationen.

I ett inlägg som publicerats på agent- och spelarorganisationen The Football Forums Instagram, där Raiola är ordförande, skriver man att spelarna varit ovetande om planerna.

"Vi kommer att slåss för spelarnas rättigheter oavsett i vilket system det blir för att se till att deras röster blir hörda och deras åsikter tas i beaktande. Spelarna är trots allt den viktigaste delen i spelet".

ANNONS

Emil Forsberg/TT

ANNONS