Zlatan Ibrahimovic blev målskytt mot Lazio.
Zlatan Ibrahimovic blev målskytt mot Lazio. Bild: Riccardo De Luca

Zlatan målskytt och utbytt i toppmötet

Zlatan Ibrahimovic hade inte startat en ligamatch för Milan sedan den 8 mars. Tillbaka i startelvan efter sin skadefrånvaro såg svensken till att hjälpa Juventus i titelracet, och blev målskytt när Lazio besegrades på bortaplan.

Zlatan Ibrahimovic har gått skadad under den senaste månaden. Men tidigare i veckan var 38-åringen tillbaka i matchtruppen i mötet med Spal när han blev inbytt med 25 minuter kvar.

Under lördagen valde tränaren Stefano Pioli att slänga in honom i startelvan i det tuffa bortamötet mot ligatvåan Lazio.

I sin första start sedan den 8 mars visade svensken framfötterna omgående.

Efter 23 minuter spelade han fram Hakan Calhanoglu till ledningsmålet och tio minuter senare satte han själv 2–0 från straffpunkten. Straffen, som inte var speciellt välslagen, gick in via målvakten Thomas Strakosha.

Målet var hans fjärde sedan återkomsten till Serie A och första sedan just den 8 mars.

Två minuter innan straffmålet blev 38-åringen, helt rätt, avvinkad för offside efter att ha satt bollen distinkt bakom Strakosha från nära håll.

Pioli bytte sedan ut sin superstjärna i paus vid ställning 2–0.

Med Zlatan på bänken höll Milan undan. Ante Rebic, som ersatte veteranen, fyllde på till 3–0 när timmen var spelad, som också blev slutresultatet.

Med en match mer spelad än konkurrenterna går Milan upp på en sjätteplats i Serie A, som innebär Europaspel kommande säsong.

För Lazio betyder förlusten att ligan förmodligen är avgjord. Med åtta omgångar kvar leder nu Juventus serien med sju poäng ner till de blå från Rom.