Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan avgjorde när Los Angeles besegrade Vancouver.

Zlatan: Jag är 200 procent svensk

Zlatan Ibrahimovic avgjorde matchen när hans LA Galaxy besegrade Vancouver natten mot söndag. Inför matchen gav han också svar på tal till de som under åren haft åsikter om hans bakgrund.

1–0 sattes av Zlatan på straff tidigt i matchen och det resultatet höll sig hela första halvlek. Ibrahimovic petade även in 2–0 och den sista spiken i Vancouvers kista sattes av fransmannen Romain Alessandrini som drämde in 3–0 på straffspark. Men även det tredje målet kan till viss del tillskrivas Ibrahimovic – då en fällning av honom var orsak till straffen.

I och med segern plockade Los Angeles viktiga poäng i jakten på slutspelet. Tre matcher återstår för Zlatan och Galaxy. Härnäst väntar två bortamatcher innan grundserien avslutas hemma i slutet av oktober mot Houston.

När Zlatan Ibrahimovic möttes pressen i Los Angeles inför matchen fick han också frågan om han ser framgångarna som en revansch mot alla som under åren har haft synpunkter på hans bakgrund, skriver Expressen.

- Nej. Det här är jag som representerar det nya Sverige. Det är så här det ser ut. Jag representerar Sverige vart jag än är i världen. Jag har satt Sverige på kartan, sade Ibrahimovic och tillade att han är "100 procent... nej, 200 procent svensk".

- Det pratas för mycket om att den och den inte är svensk, är inte si eller så, men det är så här det ser ut. Det är 2018. Alla borde acceptera det och glida med.