Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En påpassad Mika Zibanejad i Madison Square Garden under måndagens match.

Zibanejad punkterade Ottawa i New York

Svenskarna höll sig framme när New York Rangers besegrade Ottawa i NHL-ishockeyn. Mika Zibanejad avgjorde och Lias Andersson fick in sitt första mål i 4–2-segern. I målet storspelade Henrik Lundqvist.

Zibanejad gjorde en brytning och satte 4–2 i öppen kasse när Ottawa jagade kvittering i slutminuterna.

Tidigare i tredje perioden hade Andersson gett Rangers ledningen med 2–1. Det är hans första mål i Rangers för säsongen, sedan han tillbringat inledningen av hösten i farmarlaget Hartford.

Målet var kanske inte resultatet av något skönspel, utan kom som ett resultat av att Andersson stod framför mål och fick pucken på sig, och lyckades fösa in den.

- Jag fick den på kroppen och den gick in, säger han till journalister efter matchen, och konstaterar att laget följt tränarnas anvisning om att gå på mål mer.

- Då brukar bra saker hända, säger han.

"Ansträngde oss inte"

Zibanejad har satt åtta puckar hittills denna säsong, och noterades också för en assist, tillsammans med Jesper Fast. Efter matchen säger Zibanejad att första perioden inte var tillräckligt bra.

- Vi ansträngde oss inte. Men vi pratade om det (i pausen) och jag tycker att vi blev bättre och hittade ett sätt att vinna.

I Rangersmålet stod Henrik Lundqvist, som med några fina räddningar utsågs till en av matchens bästa spelare. Efter matchen lyfte han fram behovet av puckhantering, och konstaterar att det var när hemmalaget slarvade med pucken som det blev farligt.

- Som målvakt måste du mentalt vara med i matchen och vänta dig att det händer. De har bra spelare, så du får vänta dig några brytningar, säger han till journalister.

Självförtroendet viktigt

Lundqvist säger att det behövs att hela laget anstränger sig för att få med sig segern, med tanke på att Lias Andersson och Marc Staal gjorde sina första mål för säsongen.

- Vi är en grupp. Vi kan inte bara lita på några få spelare, utan alla måste ha stor betydelse för laget så det är viktigt att de kan gå in i matchen med en bra känsla och ha stort självförtroende.

I nattens andra New York-match, mellan Islanders och Washington, fick Nicklas Bäckström med sig tre assist. Totalt har han nu 22 assist den här säsongen, och klättrar till en sjätte plats i NHL:s assistliga. Det innebär också att Bäckström är Washingtons näst bästa poänggörare i klubbens historia.

- Det är en rolig milstolpe. När jag började i ligan var det så klart ingenting jag förväntade mig att göra. Men här är vi nu. Det är fantastiskt, säger han i ett videoklipp på klubbens Twitterkonto efter matchen.

Washington vann mötet med 4–1.