Henrik Lundqvist under matchen mot Edmonton.

Zibanejad nätade – sedan vände Edmonton

Mika Zibanejad sköt ledningsmålet, men sedan var det roliga slut för New York Rangers. Edmonton vann med 2–1 och tog sina första NHL-poäng för säsongen, samtidigt som Manhattanlaget har fyra förluster på fem matcher.

|

Mika Zibanejad nöp till direkt på Marc Staals sidledspassning och skickade in 1–0 i Madison Square Garden efter 12.49 av den första perioden.

Svenskmålet fick en snabb replik när Ryan Nugent-Hopkins utjämnade 88 sekunder senare. Matchens tredje och avgörande mål kom i början av slutronden – och det var stjärnan Connor McDavid som avgjorde. I powerplay lyckades han från nära håll lirka in en backhand bakom Henrik Lundqvist. 21-årige McDavid har inlett säsongen med fem poäng (2+3) på de tre första matcherna.

Zibanejad fick sista läget att kvittera med tio sekunder kvar, men Cam Talbot räddade och såg till att New York Rangers kort därefter fick skrinna av isen som förlorare.

Lördagens andra hockeymatiné i NHL var mållös i 58 minuter och 35 sekunder. Då nätade Cody Eakin och såg till att fjolårsfinalisten Vegas vann med 1–0 borta mot Philadelphia.

Viktiga poäng för Vegas, som hade inlett säsongen med endast en seger på de fem första matcherna.