Mikael Ymer imponerade stort mot Casper Ruud. Arkivbild.
Mikael Ymer imponerade stort mot Casper Ruud. Arkivbild. Bild: Anthony Anex/AP/TT

Ymer utmanade norske stjärnan

Mikael Ymer hade vittring på en skrällseger i ATP-kvartsfinalen mot den norske stjärnan Casper Ruud. Men efter ett vunnet set och möjlighet att serva hem även det andra tappade till slut svensken och föll med 1–2 i set.
– I dag var det nära, men det gick inte min väg, säger Ymer.

ANNONS

Sverigeettan, som är rankad som nummer 99 i världen, spelade sin första ATP-kvartsfinal så sent som i helgen i Gstaad – en tävling som norrmannen Casper Ruud, rankad 14:e i världen, senare vann. För Ymer tog det slut i kvartsfinalen.

Den här gången, i österrikiska Kitzbühel, såg Ymer till en början ut att kunna gå ett steg till – och dessutom stå för en riktig skräll.

Svensken vann första set med övertygande 6–3 och hade efter att ha brutit Ruuds serve ledningen med 5–4 i andra. Men norrmannen kom tillbaka och tog setet till tiebreak där han var starkast. Och i det tredje setet var det som att luften gått ur Ymer och Ruud kunde vinna med 6–1.

ANNONS

– Jag missade en backhand, det är inte mycket mer än så, säger Ymer om att han inte lyckades avgöra matchen i andra set.

"Framgång"

Men med två kvartsfinaler på mindre än en vecka kunde han ändå se lite glädje efter förlusten.

– Det är framgång, det är mina två bästa resultat så det är små steg i rätt riktning. Såklart att det svider just nu, men det ingår i sporten. Ibland vinner man, ibland förlorar man, i dag var det nära och det gick inte min väg, säger Ymer.

Han får också ta emot beröm av den norske stjärnan, som hade känningar i en arm och fick behandling under matchen.

"Spelade lurigt"

– Det var en extremt jämn match, man levde lite på gränsen där. Det var mycket fram och tillbaka och Mikael spelade uppenbarligen bäst av oss i början av matchen. Jag klarade av att komma tillbaka i tiebreak och tredje setet vilket räckte för att vinna, säger Ruud och fortsätter:

– Det var absolut inte min bästa dag där ute, men han spelade väldigt bra, han spelade mig ur min komfortzon. Det var inte bara jag som spelade dåligt, han spelade lurigt och smart.

Casper Ruud har förutom segern i Gstaad även triumfen från Båstad i nära minne. Närmast att försöka stå i vägen för en tredje rak norsk succé blir fransmannen Arthur Rinderknech, rankad 91:a, i semifinalen i Kitzbühel.

ANNONS
ANNONS