Elias Ymer förlorade mot Fabio Fognini i andra omgången i Franska mästerskapen.
Elias Ymer förlorade mot Fabio Fognini i andra omgången i Franska mästerskapen.

Ymer: Tog inte vara på chanserna

Fabio Fognini blev för svår. Elias Ymer är utslagen i Franska mästerskapen i tennis.

ANNONS
|

Den 18-seedade italienaren Fabio Fognini vann i tre raka set, 6–4, 6–1, 6–2.

I första set hade den 22-årige svensken många breakbollar och vann flera servegame blankt. Men trots att Ymer vann lika många bollar som Fognini förlorade han ändå setet med 4–6.

- Nyckelögonblicket var när jag bröt till 4–5. Hade jag sedan hållit min serve hade det kunnat sluta annorlunda. Och i andra set hade jag 1–0 och 40–0 i hans serve... Men han spelade bra, säger Ymer.

ANNONS

I andra set höjde italienaren sitt spel. Då märktes tydligt både erfarenheten – Fognini är nio år äldre än Ymer – och framför allt skillnaden på över 100 placeringar på rankningen.

Den 122-rankade svensken hade inte en chans att hänga med Fognini som vann det andra setet med 6–1 och sedan det tredje med 6–2. Matchen var över på knappt två timmar.

- Det var en tuff match, men en fantastisk atmosfär. Det var den största banan som jag spelat på, inför den största publiken, säger Ymer som trots den klara förlusten tar med sig en hel del från Roland Garros, där han för första gången gick till andra omgången i en grand slam-turnering.

- Jag vill spela fler såna här matcher, så jag blir van med tempot. Det är mitt mål. Nu måste jag hem och träna.

ANNONS

I och med Ymers förlust är inga svenskar kvar i singelspelet i Paris.

Ymer tog sig in i huvudturneringen på Roland Garros genom kval.

TT

ANNONS