Besvikelsen efter en förlust är inte långvarig hos Yannik Trollstad och hans pappa Peter.
Besvikelsen efter en förlust är inte långvarig hos Yannik Trollstad och hans pappa Peter.

Yannick Noah spelar tennis i Skummeslöv

Yannick Trollstad kommer från en tennistokig familj. Trots att han är två år yngre än många av sina motståndare nådde Yannick i går kvartsfinalen i Skummeslövsspelen.

ANNONS
|

Efter några missade bollar mot den äldre motståndaren Samuel Roskvist växer frustrationen hos elvaåriga Yannick Trollstad. Han skakar på huvudet, suckar och mumlar något för sig själv. Bredvid planen sitter Yannicks far, Peter Trollstad.

– Det är bra! Kom igen Yannick!

Yannick Trollstad, från Söndrums TK, är rankad trea i Halland och spelar kvartsfinal i Skummeslövsspelen i åldersklassen över hans egen. Han är ganska liten till växten men returnerar Samuel Roskvists slag med en häpnadsväckande hårdhet.

Peter Trollstad följer matchen noga. Då och då ropar han något glatt till sin son som emellanåt spelar riktigt rolig tennis.

– Vi är något av en tennisfamilj, säger han. Egentligen har Yannick ett till namn, Noah, efter den gamla franska storspelaren. Han var en glad prick utan divalater så vi tyckte det kunde passa.

ANNONS

Den ursprungliga Yannick Noahs största merit var vinsten i Franska öppna där han i finalen 1983 besegrade Mats Wilander i tre raka set. Enligt Peter Trollstad finns det också vissa gemensamma nämnare mellan den gamla tennisstjärnan och Yannick Noah Trollstad.

– Tja, de är både initiativrika, varierade i sitt spel och snabbfotade.

Yannicks motståndare i matchen, Samuel Roskvist, är några år äldre och nästan ett huvud högre. Yannick förlorar till slut med setsiffrorna 6-2, 6-2.

Efter matchen är Yannick besviken men efter ett tag ruskar han av sig den känslan.

– Tennis kan vara jävligt tungt ibland. Men det har varit jättekul att spela här. Jag förväntade mig inte att komma till kvartsfinal.

Nästa stora tävling för Yannick är SM. Enda målet där är att komma så långt som möjligt.

Skummeslövspelen har spelats sedan 1965. I år spelas ungefär 500 matcher i 21 klasser. Turneringen har pågått från den 27 juni och avslutas den 5 juli. Sammanlagt deltar cirka 200 spelare.

ANNONS