Wozniacki ska bryta vinsttorkan i Båstad

Världsstjärnan Caroline Wozniacki klev under måndagen in i rampljuset i Båstad. Hon gjorde sitt första träningspass på centercourten och går under tisdagen in i första omgången som det stora dragplåstret i turneringen. Hon vill vinna årets första WTA-titel.

ANNONS
|

– Jag tycker att det är fantastiskt att spela här, så det är kul att komma tillbaka.Jag har varit skadad och inte kunnat spela så mycket på grus, så det är skönt att få göra det igen, säger 27-åringen och syftar på att hon i fjol hade stora skadeproblem.

I söndags bytte Båstadtennisen skepnad från en ljum herrturnering till en het damturnering. Danska världssjuan och tidigare världsettan Caroline Wozniacki är ihop med 48:e-rankade hemmahoppet Johanna Larsson stora dragplåster till turneringen, samtidigt som tvåfaldiga Wimbledon-vinnaren Petra Kvitova planerade att vara med, men lämnade återbud på grund av en magmuskelskada.

Wozniacki och Larsson går under måndagenin i första omgången mot 107:e-rankade fransyskan Pauline Parmentier respektive 50:e-rankade tyskan Mona Barthel. En betydligt lättare lott för Wozniacki än för Larsson, då Barthel även förlorade i finalen mot just Larsson 2015 och vann 2014. Det kan däremot bli ett nordiskt möte i kvartsfinal.

ANNONS

–Jag är i bra form, samtidigt som jag vilat lite och haft semester. Det ska bli väldigt roligt att spela, säger Wozniacki och fortsätter:

– Jag och Johanna känner varandra sedan flera år tillbaka och har växt upp tillsammans med tennisen och har mött varandra flera gånger förut. Hon är en go tjej.

Wozniacki har, till skillnad från Larsson, aldrig vunnit turneringen och var senast med 2011, då hon åkte ut mot Halmstadtjejen Sofia Arvidsson. I år är hon på väg tillbaka efter ett skadefyllt fjolår, där hon tappade till 74:e plats, men kom tillbaka och nu är rankad sjua i världen efter bland annat fyra finalförluster på WTA-touren i år.

Den här gången ska det i stället bli vinst.

–Jag ska göra mitt bästa. Jag har haft lite otur i de andra finalerna, så det blir kanske femte gången gillt. Förhoppningsvis står min första trofé i år runt hörnet, skrattar Wozniacki.

Talangfulla svenskan Rebecca Peterson, som fick ett wild card i stället för Kvitova, hann inte spela klart i första omgången mot tjeckiskan Katerina Siniakova, då återkommande regn bidrog till att matchen blev uppskjuten till i dag.

Däremot hann Cornelia Lister spela klart sin kvalfinal mot amerikanskan Louisa Chirico. Hon skrällde rejält och vann i andra matchbollen med 2-1 i set, 6-4, 2-6, 6-4, mot den nästan 400 placeringar bättre spelaren.

ANNONS

– Det är kul att jag fixade det på egen hand och tog mig till huvudtävlingen. Jag är jätteglad över att jag krigade mig igenom det här. Jag är på gång nu, säger Lister.

Ellen Allgurin förlorade i sin tur i andra kvalfinalen med 2-0 i set, 6-2, 6-0 mot Arantxa Rus, Holland.

Fakta: Spelschema, tisdag

Centercourten 11.00:

Kateryna Kozlova-Mirjam Björklund, Katerina Siniakova-Rebecca Peterson (5-3), Caroline Wozniacki-Pauline Parmentier, Mona Barthel-Johanna Larsson, Irina-Camelia Begu-Caroline Garcia.

Bana 1, 11.00:

Carla Suárez Navarro-Jasmine Paolini, Aleksandra Krunic-Cornelia Lister, Viktoriya Tomova-Julia Georges, Kiki Bertens-Carina Witthoeft.

ANNONS