Donald Trump hyllar Tiger Woods vid måndagens ceremoni i Vita husets rosenträdgård.
Donald Trump hyllar Tiger Woods vid måndagens ceremoni i Vita husets rosenträdgård.

Woods fick medalj av Trump

Tiger Woods har vid en ceremoni i Vita huset i Washington tagit emot USA:s presidents frihetsmedalj. Men att golflegendaren låter sig hyllas av Donald Trump är kontroversiellt.

ANNONS
|

- Ni har fått se det bra och det dåliga, topparna och dalarna, sade en tydligt rörd Woods i sitt tacktal i Vita husets rosenträdgård.

Trump prisade golfstjärnan för hans vinnarinstinkt, som senast kom till uttryck när Woods gjorde comeback i den yppersta eliten med seger i US Masters i april. Det var efter den bedriften som presidenten meddelade att Woods skulle få frihetsmedaljen, den främsta civila utmärkelse som USA:s president kan dela ut.

ANNONS

Många beundrar också den 43-årige golfspelaren för att han lyckats övervinna både segdragna skadeproblem och privata svårigheter som ett uppmärksammat sexmissbruk.

Samtidigt är stora delar av USA:s idrottsvärld på kant med Trump, som fördömt kända spelares protester mot våld mot svarta. Bland andra basketstjärnorna Stephen Curry och Steve Kerr har sagt nej till att träffa Trump i Vita huset.

När Tiger Woods i höstas fick frågor om Donald Trumps ordkrig med afroamerikanska idrottsstjärnor svarade han diplomatiskt.

- Han är USA:s president. Du kanske inte alltid tycker om personen eller politiken, men alla måste respektera ämbetet, sade Woods enligt nyhetsbyrån AFP.

- Jag har känt Donald i flera år, redan innan han blev president. Vi har spelat golf och ätit middag tillsammans.

TT

ANNONS