Danny Ings, till höger, firar Southamptons segermål mot Liverpool.
Danny Ings, till höger, firar Southamptons segermål mot Liverpool. Bild: Noami Baker/AP/TT

Ings sänkte sin gamla klubb

Släkten är värst, heter det. Danny Ings gjorde några säsonger i Liverpool utan att direkt imponera. Det går bättre i Southampton – och det gick ut över Premier League-mästarna. Ings gjorde matchens enda mål.

ANNONS

28-åringen är inne på sin tredje säsong hos "Helgonen" som han anslöt till på lån 2018.

Ett år senare, sommaren 2019, lade Southampton upp motsvarande 250 miljoner kronor för anfallaren och köpte loss honom från Liverpool.

Pengarna har varit väl investerade. En Ings i form är given i Southampton. I kvällens enda match i Premier League slog han till redan efter två minuter, med en lobb som smet över Alisson Becker.

Av respekt mot sin tidigare arbetsgivare valde Ings att fira målet måttligt hemma på S:t Marys.

Lagkompisarna var desto gladare.

Southampton hade några klara chanser före pausen att utöka ledningen mot ett förvånansvärt tamt och uddlöst Liverpool.

ANNONS

Den regerande mästarklubbens uppryckning kom i andra halvlek, men den höll inte den kvalitet som krävdes för att ge poäng, mot ett välorganiserat hemmakollektiv.

Southamptons manager Ralph Hasenhüttl blev så tagen av framgången att han gick ned på knä efter slutsignalen. Och av tv-bilderna att döma kom det också en och annan tår ur ögonen.

Liverpool är nu uppe i tre matcher utan seger i ligan, men är fortsatt kvar i topp i kraft av bättre målskillnad än Manchester United, som dock har spelat en match mindre.

Southampton ligger sexa på 29 poäng, fyra färre än Liverpool och United.

ANNONS