Wolf Karsten gjorde det igen

Det blir väl, om det inte redan är det, ett av favoritplaggen för Wolf Karsten och sonen Henrik Söderman. Inte så märkligt eftersom deras svarta T-shirtar har devisen ”Jag blev Halmstadmästare i boule 2006”. Ett bevis alltså på att de vann den prestigeladdade tävlingen i lördags i Ståhlhallen.

ANNONS
|

Inte första gången för Wolf som vunnit två gånger tidigare.

– Det är en av de roligaste tävlingarna att vinna, säger Wolf, som är rätt van vid detta med segrar. Han har fyra SM som veteran och vann Grand Prix dubbelt i år, både öppna klassen och vetaranklassen för att nu nämna några av meriterna.

– Dessutom vann jag A-klassen i 24-timmars i Höganäs, säger Wolf. Men det där med att bli Halmstadmästare är nästan lika stort. Det är så många bra spelare med och det är tufft motstånd i varje match.

Wolf och Henrik hade heller ingen direkt spikrak väg till segern. De var mycket illa ute mot Thomas Wiede och Stefan Andersson i semifinalen. De blivande mästarna låg under med 0–12, alltså blott en poäng från förlust, men vände och vann. Sedan blev finalen mot Jimmy Olsen och Tommy OIsen en ganska lugn historia.

ANNONS

– Lite kris när vi ledde med 11–0, säger Wolf med ett leende. Vi hade ju semifinalen i bakhuvudet och medvetna om hur lätt det är man tappar en säker ledning. Risken finns alltid att man vill lite för mycket och vill avgöra snabbt, det var väl det som hände Thomas och Stefan.

Men för Wolf och Henrik var det inga problem även om finalmotståndarna reducerade till 11–7, men det blev en klar vinst till slut.

– Det har varit en lång men trevlig dag, säger Wolf. Det var första gången jag spelade den här tävlingen med Henrik och det har fungerat väldigt bra och vi har haft roligt.

De var obesegrade under dagen eftersom de även vann sina tre gruppspelsmatcher i Halmstadmästaren. En ovanlig tävling eftersom en av spelarna i laget måste vara licensierad och den andre inte.

– Jag har spelat mycket boule tidigare, säger Stefan, men rätt sporadiskt de senaste åren. Men det är klart det här ger förstås mersmak. Och det var roligt att spela med farsan, han är riktigt bra.

Träning ger färdighet i Wolfs fall kan man väl uttrycka det. Han tillbringar nämligen rätt mycket av sin tid i Ståhlhallen.

ANNONS

– I morgon (söndag) vilar jag nog, men på måndag är jag här igen, precis som alla dagar i veckan, minst tre timmar om dagen, berättar Wolf.

Årets upplaga av Halmstadmästaren som var den tionde arrangerades av Knuff, men nästa år blir det Halmstad Petank som tar han om den.

– Klubben som den vinnande licensierade spelaren tillhör är arrangör året efter, berättar Franco Sanseverino i Halmstad Petank som stod över årets tävling. Det här var nog den av tävlingarna under året som samlat flest deltagare, 64 lag, vilket i stort sett är vad vi klarar av.

– Det är en tävling som vi hoppas skall locka fler spelare till sporten, därav upplägget med en licensierad spelare och en som inte är det. Det är i och för sig bra fart på boulespelet men vi vill gärna ha flera yngre spelare till sporten och det här ett sätt att få det, tillägger Franco som själv blivit Halmstadmästare tre gånger.

ANNONS