Petra Kvitova besegrade tredjeseedade Garbine Muguruza i New York.
Petra Kvitova besegrade tredjeseedade Garbine Muguruza i New York.

Williams och Kvitova möts i US Open

Venus Williams och Petra Kvitova är vidare i US Open och kommer att mötas i kvartsfinal. Maria Sjarapovas återkomst i grand slam-tennisen är däremot slut.

ANNONS
|

Anastasija Sevastova, Lettland, vann åttondelsfinalen mot ryskan med 5–7, 6–4, 6–2 i set.

Sjarapova räddade tre matchbollar. Men på den fjärde slog ryskan ut.

Det blev slutet för Maria Sjarapovas comeback på den stora scenen. 30-åringen var fri att tävla igen i april efter att ha avtjänat en dopningsavstängning på 15 månader. Hon fick ett wildcard till US Open av arrangören på grund av sin dåliga rankning (146) och slog ut världstvåan Simona Halep i första omgången.

Sevastova vidare

Sjarapova tappade greppet ju längre matchen led. Hon blandade 42 vinnare med 51 oprovocerade misstag – den statistiken i skiljeset var avslöjande 4–18.

ANNONS

- Hon spelade otroligt i första och andra set och jag fortsatte kämpa och sprang på varenda boll. Tredje set kunde ha gått hur som helst, säger ryskan.

Sevastova är klar för sin andra raka kvartsfinal i US Open. Där väntar hemmaspelaren Sloane Stephens, som besegrade tyskan Julia Görges med 6–3, 3–6, 6–1.

Shapovalov utslagen

Även nioseedande amerikanskan Venus Williams är klar för kvartsfinal efter seger mot spanjorskan Carla Suárez Navarro, rankad 35, med 6–3, 3–6, 6–1.

Hon får möta 13-seedade Petra Kvitova, Tjeckien, som slog ut den spanska Wimbledonvinnaren Garbine Muguruza i två raka set, 7–6, 6–3.

På herrsidan föll supertalangen Denis Shapovalov i åttondelsfinalen mot tolfteseedade spanjoren Pablo Carreno Busta, den högst rankade spelaren kvar på den nedre halvan av lottningen av US Open.

Kanadensiske Denis Shapovalov kvalade in till turneringen och är bara 18 år – den yngste åttondelsfinalisten i US Open sedan en 17-årig Michael Chang gick lika långt i 1989 års upplaga. Han har beskrivits av tennislegendaren Mats Wilander som en blandning av Roger Federer och Rafael Nadal.

ANNONS

Lindstedt vidare

Matchen mot Carreno Busta blev jämn. Oerhört jämn. Samtliga set avgjordes i tiebreak. Den åtta år äldre spanjoren var bäst när det gällde som mest och vann i tre raka set där tiebreaksiffrorna blev 7–2, 7–4 och 7–3.

Men Wilander, som är expert i Eurosport, var återigen full av beundran.

- Det här är ingen tillfällighet. Det här är en stjärna, säger svensken.

Shapovalov kan trösta sig med att ha vunnit publikmatchen. Åskådarna på Arthur Ashe var i tydlig favör för kvalspelaren.

Regn hindrade spel på övriga banor i flera timmar. Endast centercourten är utrustad med ett reglerbart tak.

Robert Lindstedt och dubbelpartnern Jordan Thompson är klara för åttondelsfinal efter 7–6, 6–1 mot John Millman/Ken Skupski.

TT-AFP

ANNONS