Vegasspelaren William Karlsson och Floridas Aaron Ekblad i kamp om pucken i Sunrise, Florida.

William Karlsson målskytt igen

|

William Karlsson fortsätter att göra mål i NHL-ishockeyn. Han är nu uppe i 25 mål på 45 matcher.

Men för hans Vegas tog det stopp i förlängning mot Florida.

Efter 40 sekunder avgjorde Aaron Ekblad – utsedd till matchens spelare – och hemmalaget kunde vinna mot nykomlingarna med 3–4.

- Jag tyckte det var rätt jämnt, faktiskt. Tyvärr drog de längsta strået, säger William Karlsson till Expressen efter matchen.

Själv gjorde han sitt 25:e mål för säsongen, 2–2, efter knappt sju minuter in i den andra perioden.

Han är förste NHL-svensk att nå 25 mål under säsongen, och nykomlingen Vegas bäste målskytt. Han ligger på andra plats i lagets interna poängliga med sina 39 poäng. Bara kedjekamraten Jonathan Marchessault är bättre på 42 poäng, enligt tidningen.