Guld och silver. Thomas Wiede från Halmstad och Sibirien Club Petanque har tagit två medaljer – hittills – under boule-SM i Vetlanda.
Guld och silver. Thomas Wiede från Halmstad och Sibirien Club Petanque har tagit två medaljer – hittills – under boule-SM i Vetlanda.

Wiedes guldsamling komplett i boule-SM

Guld i mixeddubbel och silver i singel – boule-SM i Vetlanda har börjat bra för Thomas Wiede, landslagsspelaren från Halmstad som tävlar för Sibirien Club Petanque i Stockholm.

ANNONS
|

Triumfen i mixed togs i par med klubbkamraten Camilla Csapó Olsson. Sibirienduon slog Yvonne och Simon Åkesson från Coccinelle Petanque Club i Malmö med 13–10.

Thomas Wiede, 53, passerade därmed även en personlig milstolpe i SM-sammanhang.

– Nu har jag alla guld. Tidigare hade jag två i singel, tre i dubbel, ett i trippel och ett i mixedtrippel, så det var kul, säger han.

Hur ovanlig är den prestationen?

– Jag vet inte hur många som har gjort det, men det är några stycken i alla fall.

Thomas Wiedes senaste singelguld togs 2008. I år fick han dock nöja sig med silver efter förlust med 12–13 i finalen mot en annan före detta Halmstad Petank-spelare, William Silfverberg, som numera tävlar för BK Kärnan i Helsingborg.

ANNONS

– Det var en ganska tuff match till slut. Jag låg under med 12–5 och gick upp till 12–12. Jag spelade inte så jättebra, men lyckades kämpa mig ikapp ändå, berättar Wiede.

Han har en guldchans kvar i SM, i trippel, som avgörs på fredagen.

ANNONS