Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Första JSM-guldet. Teodor Widerberg simmade i fredags hem ett JSM-guld på 50 meter bröstsim i Norrköping.

Widerberg bröstade hem guld

Laxen-simmaren Teodor Widerberg simmade i fredags hem sitt första JSM-guld. Han var skoningslös på sin födelsedag och vann 50 meter bröstsim på 29,10, vilket dessutom betydde nytt personbästa.

– Jag är jätteglad. Det är en obeskrivlig känsla. Jag fyllde även år, så det gjorde att det blev lite extra, säger nyblivne 18-åringen Teodor Widerberg.

Halmstadbon har inte haft den bästa uppladdningen inför årets mästerskap i Norrköping. Han har både hämmats av förkylningar och halsont. Det spelade ingen roll, när han hoppade i SM-bassängen. Han levererade när det gällde som mest och fyllde på sitt redan medaljrika junior-SM-prisskåp med första JSM-guldmedaljen, när han vann 50 meter bröstsim på 29,10. Det resulterade i fyra tiondelar förbättrat personbästa. 

– Jag satte starten, undervattenssimningen, uppgången och målgången. Alla delar var perfekta. Jag gjorde mitt livs lopp, säger Teodor Widerberg.

Laxen-simmaren fick sålunda en fin avslutning på SM-veckan, då han inte nådde lika bra resultat i övriga simsätt. 

– Det är jätteroligt. Jag tycker inte att det gick lika bra under resterande tävlingar, vilket gör att det är extra roligt att avsluta så pass bra med det här loppet, säger han.

Klubbkamraten Linnea Bielicz imponerade i sin tur under söndagen med en ny fin placering. Hon simmade in på sjunde plats i damernas 100 meter frisim bakom landslagssimmare så som vinnaren Michelle Coleman och Therese Alshammar. 

– Jag tycker att det är en riktigt fin placering. Det är vår bästa placering på stora SM, säger Laxen-tränaren Fredrik Pettersson 

Fler lokala sportnyheter hittar du här