Assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren.
Assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren.

Wettergren ångrar inte bytena mot Tyskland

Det var dagen efter i Gelendzjik. Men det var också dagen med tre dagar kvar tills allt avgörs mot Mexiko i Jekaterinburg.

ANNONS
|

Den assisterande förbundskaptenen hade ena foten i det förgångna och riktade den andra in i framtiden. Så där som det är efter en match.

Ett och annat ligger kvar och skvalpar, behöver bearbetas innan det stuvas undan. Samtidigt får ingen tid spillas i förberedelserna till ödesmatchen på Centralstadion på onsdag. Svensk seger är kravet – annars är VM över redan efter gruppspelet.

Revanschsugen

Känslan med distans till 1–2-förlusten mot Tyskland?

- I dag är man mer revanschsugen, i går var det värre. Den känslan jag har i kroppen just nu är att jag vill spela match snart igen.

ANNONS

- Men det är klart att det var en enorm besvikelse att förlora på matchens sista spark. Men sån är idrotten, ibland vinner man på sista sparken, ibland förlorar man. Vi har själva haft tur några gånger, men det är klart att man reagerar, man är inte mer än människa, säger Wettergren.

- Nu är det fullt fokus mot Mexiko, för det finns inget annat. Jag kan lova att vi kommer att göra allt vi kan för att slå Mexiko.

I olika sammanhang fick förbundskaptenen Janne Andersson och Wettergren, hans närmaste man, kritik för bytena i andra halvlek.

Ångrar inget

I stället för att säkra en poäng mot ett i långa stunder överlägset Tyskland gick Sverige för seger de sista 20 och satte in John Guidetti och Jimmy Durmaz, två spelare vars främsta kvalitéer inte finns i det defensiva arbetet.

ANNONS

Men Wettergren – och där talade han även för förbundskapten Andersson – ångrade inget.

- Det är alltid lätt när man sitter med facit i hand, men där och då kände vi att vi ville göra det vi gjorde och det ångrar vi inte i dag.

- Vi ville ha in två fräscha spelare, pigga ben för att för att avgöra matchen. Fotboll går ut på att vinna och det ville vi göra. Jag tycker inte att vi ruckade på något bara för att vi gjorde de bytena. Alla vet vad de ska göra.

- Det var mer en tillfällighet att tyskarna fick den där frisparken (Durmaz fällde Timo Werner) och slog in den i krysset. Det var en bra prestation av Kroos, mer har jag inte säga om det.

ANNONS

Förtegen om Mexiko

Wettergren och hans närmaste medarbetare började redan på söndagen att närmare studera Mexiko för att senare involvera spelarna.

Wettergrens komprimerade åsikt om vad som väntar på onsdag och några frågor som han erkänner att han inte har svar på:

- Det är lite roligt att tänka på matchbilden. Vad vill Mexiko? Vad vill vi? Jag såg Mexiko lite mot Sydkorea och där blottade de sig lite bakåt när de var bollförande lag. Hur de tänker ta sig an matchen mot oss vet jag inte.

- Vi har en klar matchplan hur vi ska göra.

Om den innebär att låta Mexiko vara spelförande lag eller inte vill inte Wettergren säga.

- Det får ni se då.

ANNONS
Gelendzjik, TT:s utsände

ANNONS