Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Westcoast Racings förare Maja Hallén Fellenius tillsammans med teamchefen Dick Jönsson Wigroth.
Maja Hallén Fellenius blir Westcoast Racings förare i Formula Nordic 2020, här tillsammans med teamchefen Dick Jönsson Wigroth. Bild: Westcoast Racing

Westcoast Racing kommer till startlinjen 2020 trots allt

Westcoast Racing flaggade för att 2020 kunde bli ett år utan det Halmstadbaserade stallet i motorsporten.
Men nu tar stallet sats i Formula Nordic med talangen Maja Hallén Fellenius.
– Vi har haft bilar i den klassen tidigare och Maja var intresserad av att ta steget upp, säger teamchefen Dick Jönsson Wigroth.

Westcoast Racing, som i maj berättade att stallet hotades av nedläggning på grund av coronapandemin, kommer till startlinjen i år trots allt.

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth har fått till en satsning i Formula Nordic-klassen, en juniorklass i formularacing, med 17-åriga stockholmaren Maja Hallén Fellenius som förare.

– Hon har tävlat i go-kart internationellt och har haft fokus, hon är en hungrig tjej som vill hålla på med den här sporten. Så därför var det intressant val när vi fick kontakt med Maja och hennes pappa och man förstod att de har ett mål. Så vi började med tester och det har gått väldigt bra, säger Jönsson.

Vad finns för målsättning för stallet med året?

– Det här är långsiktigt för Maja och det är hennes första racingsäsong i bil, så vi har sagt att vi smyger oss igång och gör så bra vi kan. Poängen och pallplatserna vi får kommer vi vara tacksamma för, men vi har väl målsättning att vi ska försöka ha några pallplatsen innan året är slut.

Coronapandemin hindrade planer

2019 deltog Westcoast i Porsche Carrera Cup och TCR Europa, och planen var att försätta med det förstnämnda även i år. Men coronapandemin satte stopp för de planerna.

– När det nu blev som det blev och vi inte kunde få ihop någon Porsche-satsning i år fick det bli detta istället. Vi hoppas att det här kan vara någonting som ger oss lite jobb och lite stimulans, det behöver man i dessa tider, säger Jönsson och fortsätter:

– Stannar allt av blir resan desto längre. Man vill vara igång på ett eller annat sätt och vi har varit i branschen många år, då det är klart att man vill vara med.

Första tävlingarna i helgen

Dick menar att det eventuellt kan tillkomma någon förare till teamet innan säsongen drar igång på Västkustbanan i Falkenberg till helgen. Tävlingarna blir årets första och coronapandemin gör att ingen publik kommer tillåtas vid banorna.

– Det handlar mycket om sunt förnuft, och det finns många direktiv från arrangörerna hur man ska sköta sig och vad man får göra och inte göra. Sedan är det jättekonstigt att åka på biltävling utan publik och det är begränsat antal folk man får ha i sitt team. Det ska bli roligt det också, men det är för att tävlingarna ska genomföras och för att serierna ska hålla igång.

Årets tävlingar i Formula Racing:

18-19 juli Falkenberg

15-16 augusti Karlskoga

28-30 augusti Skellefteå

11-12 september Rudskogen

3-4 oktober Mantorp

10-11 oktober Ring Knutstorp

LÄS MER: Halmstads racingstall riskerar att gå under

Fler lokala sportnyheter hittar du här