Arsène Wenger.

Wengers avskedsresa fick en bra start

4–1 mot West Ham. Arsène Wenger avskedsresa fick en fin början. Tre raska mål i slutet av andra halvlek säkrade Arsenals seger i Premier League-fotbollen.

|

Arsenals franske manager Arsène Wenger meddelade i fredags att han lämnar klubben efter säsongen.

Då riktades blickarna mot Emirates Stadium när Arsenal tog emot West Ham i ett Londonderby, Wengers första match efter beslutet.

Och hans avskedsresa fick bästa möjliga start. Arsenal som först tappade 1–0 till 1–1 under andra halvlek kunde efter att matchuret tickat över 80 minuter dock stänga matchen och säkra tre poäng.

Lacazette dubbel målskytt

Först skickade Aaron Ramsey iväg ett lågt skott som mer liknade ett inlägg, den letade sig in vid Joe Harts vänstra stolpe efter att Hart själv stått för ett taffligt ingripande. Sedan stängde Wengers landsman Alexandre Lacazette matchen med dubbla mål inom loppet av fyra minuter.

En viktig seger för Wenger och hans mannar som befäster sin sjätteplats, som garanterar spel i Europa nästa säsong. Nu på torsdag väntar en tung match då Arsenal möter Atlético Madrid i den första semifinalmatchen av två i Europa League.

City jagar poängrekord

Stoke gick miste om tre blytunga poäng hemma mot Burnley. Papa Ndiaye gav hemmalaget en drömstart efter elva minuter. Men Ashley Barnes såg till att förstöra segerfesten i den andra halvleken och snuvade Stoke på de tre poängen. Tre poäng som hade varit välbehövligt i kampen om att klara Premier League-kontraktet.

Krysset innebär att Stoke fortsatt ligger kvar på plats 19 i tabellen, en placering som innebär nedflyttning. De har fyra poäng upp till Swansea på säker mark.

Swansea i sin tur gästade Manchester City, som i förra omgången säkrade Premier League-titeln efter 3–1 borta mot Tottenham, utan lycka. Walesarna hade inte mycket att säga till om mot de nyblivna mästarna.

City fortsätter att ösa på och vann med förkrossande 5–0 och jagar nu bland annat Chelseas poängrekord från säsongen 2004–2005 på 95 poäng. Manchester City gick efter segern upp på 90 med fyra omgångar kvar att spela.