Oscar Lindberg, Vegas, tacklar till Washingtons Devante Smith-Pelly.
Oscar Lindberg, Vegas, tacklar till Washingtons Devante Smith-Pelly.

Washington vann finalreprisen mot Vegas

Stanley Cup-mästaren Washington var starkast i finalreprisen över Vegas. Och bakom segern låg stjärnorna Nicklas Bäckström, Alexander Ovetjkin och Jevgenij Kuznetsov.

ANNONS
|

Trion svarade för åtta poäng i 5–2-segern. Ovetjkin gjorde två mål, Kuznetsov ett mål och tre assist och Bäckström ett mål och en assist. Och totalt i de tre matcher de spelat har de gjort 18 poäng.

- Det är för att producera vi får betalt så det är ju bra att vi gör det, säger Bäckström till Aftonbladet.

ANNONS

- Ikväll tyckte jag att vi hade lite flyt. De spelade bra och kändes hela tiden farliga, man måste verkligen hantera pucken varsamt mot Vegas. Men vi lyckades sätta våra chanser och därför vann vi.

Bäckströms samarbete med Kuznetsov fungerade mycket bra. I första periodens slutminut styrde Kuznetsov in en passning bakom Vegasmålvakten Marc-Andre Fleury.

I tredje perioden var rollerna ombytta, och Bäckström kunde peta in 3–1-pucken från Kuznetsov, svenskens första mål för säsongen. Båda målen gjordes i powerplay.

Förra säsongens poängkung i Vegas, William Karlsson, svarade för en assist.

Philadelphia hämtade sig snabbt efter premiärförlusten mot San Jose med 2–8. Dagen efter blev det seger över Ottawa med 7–4.

- Gårdagsmatchen är inget man vill prata om. Jag tycker att vi skämde ut oss själva i den öppningsmatchen, men det var otroligt starkt av oss att komma till Ottawa i dag och studsa tillbaka, säger Robert Hägg till Expressen.

ANNONS

Hägg gjorde 5–3-målet i början av den tredje perioden.

TT

ANNONS