Washingtons T J Oshie och Nicklas Bäckström firar ett av den förres mål mot Ottawa.
Washingtons T J Oshie och Nicklas Bäckström firar ett av den förres mål mot Ottawa.

Washington körde över Ottawa

Ottawa blev en munsbit för Washington, men det krävdes en uppryckning och en T J Oshie i form för att de regerande mästarna skulle ta en fjärde seger på åtta dagar.

ANNONS
|

Oscar Lindberg fick en flygande start i Ottawa. Bara dryga tre minuter in i sin första match för klubben kunde svensken pricka in 1–0 borta mot Washington. Lindberg fick även se sitt lag göra 2–0, men säg den lycka som varar.

Hemmalaget svarade omedelbart och gick till slut segrande ur striden med hela 7–2.

- Det var en tuff start men vi lyckades vända på matchen. Inför andra perioden hade vi en diskussion inom laget och jag kände att vi var redo för att gå ut och bygga vidare på vårt flyt, sade tränaren Todd Reirden på en presskonferens efter matchen.

ANNONS

Styrka att komma tillbaka

Washington har fått en tuff start flera gånger på senare tid, och varit i underläge i de tre senaste matcherna. Att laget fått kämpa sig tillbaka, vill Reirden vända till att se det positiva i.

- Det är något vi måste fortsätta jobba med, det är viktigt att få bra start på matcherna, men det är en styrka att vårt svar är så starkt och att vi vänder matcherna, sade Reirden.

- En stor styrka i vårt lag är hur vi svarar på motgångar. Våra spelare reagerade bra, det fanns inga tecken på panik. Vi började spela bättre byte efter byte.

Oshie vägrade spela

Målfesten till trots noterades inte hela NHL:s skyttekung Alexander Ovetjkin för något mål, "bara" för två assist. Även Nicklas Bäckström stod för två målgivande passningar. Matchens lirare var i stället TJ Oshie, som själv gjorde två mål och sedan fortsatte kämpa för laget hela matchen igenom.

ANNONS

- Det är därför vi behöver honom i laget. Det är därför vi ville ha honom i vår organisation. Han är en lagspelare ända in i det bittra slutet, sade Reirden..

- Jag försökte sätta in honom igen i slutet, två gånger, så att han skulle få chansen att göra ett tredje mål men han vägrade. Alltså... inte vägrade på ett dåligt sätt, han ville inte gå in före någon annan.

Ottawas svenske målvakt Anders Nilsson släppte in sex av de sju målen, och byttes ut halvvägs in i andra perioden.

TT

ANNONS