Wakeboardklubben får bidrag på flera hundra tusen

Halmstad Wakeboardklubb vill göra parken tillgänglig för alla. Nu beviljas klubben stöd på 250 000 kronor för att förverkliga det.
– Vi är helt överväldigade. Vi är otroligt tacksamma och glada, säger Mats Örjes, ägare i Halmstad Wakepark.

ANNONS
|

I torsdags fick flera föreningen reda på att de får stöd av Halmstad kommun från en tillfällig inkluderingsfond. Pengarna ska användas till att minska segregation och motverka socioekonomiska skillnader, diskriminering och minskad social sammanhållning.

En förening som fick stöd var Halmstad Wakeboardklubb, som fick 250 000 kronor i medel att utveckla sin park i Grötvik.

– Vi är helt överväldigade. Vi är otroligt tacksamma och glada, säger Mats Örjes, ägare i Halmstad Wakepark som tillsammans med Halmstad Wakeboardklubb driver wakeboardparken i Grötvik och fortsätter:

– Jag skulle också vilja lyfta alla kommunala bolag som är med och stöttar. Alla har visat på en fantastik stöttning och hjälp. Alla ser den här satsningen och tycker det är fantastiskt och det märks. Det är väl så att vi har en vision som passar i Halmstad kommun med tillgänglighet och hållbarhet. Då är det lätt att gå hand i hand i ett projekt och gå tillsammans

ANNONS

Wakeboardklubben har planer på att minska skillnader mellan killar och tjejer, samt att göra parken tillgänglig för alla. Bland annat ska omklädningsrum, toalett och värmestugor för tjejer byggas på området. Klubben uppmuntrar också tjejer och kvinnor till att prova på sporten, genom att den anordnar prova på-tillfällen under hela sommaren där världsmästaren Clara Dandenell coacher deltagarna.

– Då är det bara tjejer i parken och så får man coachning av världsmästarinnan och så har man roligt ihop och försöker leka fram glädjen i sporten och vi försöker få med så många som möjligt varje gång, säger Örjes.

För att öka tillgängligheten ska vattenparken också handikappanpassas med ramper, nya flytpontoner och en ny bana för funktionsnedsatta. Förhoppningen är att Aron Andersson, som genomfört Vasaloppet och tagit sig upp till Kebnekaise i rullstol, ska komma och prova banan.

– Jag brinner för att alla ska ha tillgänglighet, alla ska ha möjlighet att kunna komma ut i vattnet och prova på, säger Mats Örjes.

– Målsättningen är att ingen ska kunna hindras från att komma ner. Min tes är att om Aron klarar det så klarar alla det. Då har man bevisat att man har en tillgänglig arena.

Bland de övriga föreningarna som beviljats stöd finns bland annat Halmstads BK, Halmstad Kampsortförening och Halmstad Hammers.

ANNONS

FAKTA Här är alla ideella föreningar som har beviljats medel från Halmstads kommuns tillfälliga inkluderingsfond 2020:

Halmstad Handelsförening - 318 000 kr

Röda Korset Halmstad - 287 000 kr

Halmstad Wakeboardklubb - 250 000 kr

Kvinnojouren Viktoria - 200 000 kr

Halmstads Bollklubb (föreningen) - 150 000 kr

Halmstad Kampsportsförening - 100 000 kr

IFSAP Halmstad - 76 000 kr

Halmstad Hammers HC - 70 000 kr

HK Vandraren - 55 000 kr

Tillsammans i Sverige - 40 000 kr

Sidestep Boxningsclub Halmstad - 35 000 kr

VågaVa - 35 000 kr

Somaliska barn- och kulturföreningen - 29 000 kr

Halmstad innebandyklubb - 16 000 kr

ABF Halland - 11 250 kr

RBU Halland - 10 200 kr

Totalt: 1 682 450 kronor

ANNONS