Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sveriges volleybollherrar förlorade måstematchen mot Grekland. Arkivbild.

Volleyherrarna förlorade måstematch

Sveriges volleybollherrar förlorade måstematchen mot Grekland och därmed är hoppet om ett EM-slutspel borta.

Seger mot gruppledaren och redan EM-klara Grekland på bortaplan var ett måste för att drömmen om EM skulle leva vidare.

Det blev som väntat en tuff uppgift – övermäktig för det svenska landslaget. Precis som i hemmamatchen föll svenskarna i tre raka set, 18–25, 18–25, 22–25.

- Vi gör det bra till 90 procent i dag. Så fort vi inte är hundra i en aktion eller blir för passiva så är grekerna så pass bra att de gör poäng på en gång, säger Per-Erik Dalqvist till volleybollförbundet.

Andraplatsen i gruppen är därmed bortom räckhåll inför den sista EM-kvalmatchen mot Azerbajdzjan hemma i Stockholm på onsdag.

- Det var inte i dag vi missade EM, det gjorde vi tidigare. Det var inte den här matchen – borta mot favorittippade Grekland – som vi skulle vinna. Sedan är det klart att det hade varit väldigt kul att spela en betydelsefull och potentiellt direkt avgörande match på hemmaplan i Stockholm om några dagar. Men det är inget vi har tid att lägga tankekraft på nu, säger Dalqvist.

- Vi kan inte lägga oss ner och dö. Nu är det bara att ladda om och ge Azerbajdzjan en riktig match på onsdag.

Sveriges volleydamer ställs under söndagen mot Estland i den näst sista EM-kvalmatchen och har ett liknande utgångsläge som herrarna: seger är det enda som gäller om drömmen om EM-slutspel ska leva.