Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sveriges volleybollherrar förlorade måstematchen mot Grekland. Arkivbild.

Volleyherrarna förlorade måstematch

Sveriges volleybollherrar förlorade måstematchen mot Grekland och därmed är hoppet om ett EM-slutspel borta.

Seger mot gruppledaren och redan EM-klara Grekland på bortaplan var ett måste för att drömmen om EM skulle leva vidare.

Det blev som väntat en tuff uppgift – övermäktig för det svenska landslaget. Precis som i hemmamatchen föll svenskarna i tre raka set, 18–25, 18–25, 22–25.

- Vi gör det bra till 90 procent i dag. Så fort vi inte är hundra i en aktion eller blir för passiva så är grekerna så pass bra att de gör poäng på en gång, säger Per-Erik Dalqvist till volleybollförbundet.

Andraplatsen i gruppen är därmed bortom räckhåll inför den sista EM-kvalmatchen mot Azerbajdzjan hemma i Stockholm på onsdag.

- Det var inte i dag vi missade EM, det gjorde vi tidigare. Det var inte den här matchen – borta mot favorittippade Grekland – som vi skulle vinna. Sedan är det klart att det hade varit väldigt kul att spela en betydelsefull och potentiellt direkt avgörande match på hemmaplan i Stockholm om några dagar. Men det är inget vi har tid att lägga tankekraft på nu, säger Dalqvist.

- Vi kan inte lägga oss ner och dö. Nu är det bara att ladda om och ge Azerbajdzjan en riktig match på onsdag.

Sveriges volleydamer ställs under söndagen mot Estland i den näst sista EM-kvalmatchen och har ett liknande utgångsläge som herrarna: seger är det enda som gäller om drömmen om EM-slutspel ska leva.