Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Dubbla toppmatcher. Stina Rix och Hylte/Halmstads damer möter Engelholm på söndag i Halmstad arena varefter Viktor Lindberg och H/H:s herrar tar sig an Hallandsgrannen Falkenberg. Båda matcherna tv-sänds direkt på hallandsposten.se.

Volleybollfrossa i HP-TV

Först en chans till rask revansch. Sedan ett hett Hallandsderby. Hylte/Halmstad laddar för dubbla utmaningar i Halmstad arena på söndag – och i direktsändning i HP-TV.

Seriefinal i damernas elitserie mellan serieledande Hylte/Halmstad och tvåan, fjolårsmästarna Engelholm, samt toppmöte mellan tredjeplacerade Hylte/Halmstad och andraplacerade Falkenberg i herrligan – det är söndagsmenyn på volleybollplanen i arenan.

Live-tv: Se matcherna här!

H/H:s damer hoppas på att snabbt kunna studsa tillbaka efter förra helgens smärtsamma 0–3-förlust mot Engelholm i Grand Prix-finalen i Uppsala.

– Det känns bra. Det gick inte riktigt som vi hade tänkt oss där och jag vet inte riktigt vad som hände för vi spelade inte alls som vi brukar göra. Men vi har tränat bra i veckan och vi är taggade på att mötas igen, säger Hylte/Halmstads lagkapten Stina Rix.

Hylte/Halmstad kommer till spel med 13 raka matchsegrar i Elitserien bakom sig och toppar tabellen en poäng före Engelholm.

I de inbördes seriemötena hittills har rivalerna från ömse sidor om Hallandsås vunnit var sin hemmamatch med 3–2.

Är det något speciellt i spelet som ni måste höja jämfört med GP-finalen?

– Ja, vi spelade inte bra servemottagning i förra matchen så det är självklart något vi behöver förbättra så att vi kan använda oss av vårt anfallsspel – som är en av våra styrkor – och kan använda alla våra spelare, säger Stina Rix.

I herreliten är Hylte/Halmstad en poäng efter Falkenberg, som dock har spelat en match mer. 

Även här har lagen vunnit sina inbördes hemmamöten tidigare i vinter: Hylte/Halmstad med 3–0 och Falkenberg med 3–1.

H/H-herrarna kommer från en lärorik finalförlust mot Linköping med 1–3 i Grand Prix.

– Linköping är det starkaste laget för tillfället och vi fick lite kvitton på vad vi behöver förbättra inför framtiden. Då är det bra att man får en tuff motståndare direkt. Hade vi mött ett lite lättare lag så kommer man undan med att spela på 80–90 procent och vinna matchen, men mot Falkenberg måste vi upp och spela på vår högsta nivå, säger tränaren Per-Erik Dalqvist.

Hylte/Halmstad saknar fortfarande fotskadade centern Bartosz Sulinski. I Falkenberg deubterar nye brasilianske högerspikern Lucas de Souza Candido.