Veteranerna klev fram när H/H tog sig till semifinal

Ett steg på vägen i SM-slutspelet är avklarat. Ett darrigt Hylte/Halmstad vann den tredje och helt avgörande kvartsfinalen mot Örkelljunga och får troligen spela semifinal mot Falkenberg eller Sollentuna.
– Det är helt upp till oss. Spelar vi bra är det ingen som rör oss. Problemet är att det är för mycket upp och ner, säger Marcus Nilsson.

ANNONS
|

SM-kvartsfinal 3:3

Hylte/Halmstad 3

Örkelljunga 1

(25-19, 25-22, 21-25, 25-20)

Hylte/Halmstad lyckades vända matchserien mot Örkelljunga och avancera vidare efter 2-1 i matcher.

Men spelet övertygade inte.

Långt därifrån.

Polske passaren Maciej Madej hade stundtals svårt att få till passen, servemottagningen var allt annat än klockren och framåt hackade det ibland.

Örkelljunga stretade emot

Örkelljunga stretade emot i det längsta, men avgörandet kom när hemmalaget ryckte åt sig en 19-16-ledning i fjärde set.

Sedan släppte H/H inte kommandot ifrån sig utan kunde dra i från till 25-20.

– Skönt att vi vann. Nu får vi tio dagar på oss att bygga inför semifinalen. Det behövs, pustar 38-årige Marcus Nilsson, som tillsammans med en annan veteran, Pedro Mendes, klev fram när det som bäst behövdes i slutet.

ANNONS

– Ja, det är rutinen som fäller avgörandet, tycker H/H-tränaren Almir Ljutovac. Vi visste att det skulle bli skittufft, men jag får vara nöjd med tanke på att vi inte spelade på topp.

Hylte/Halmstad vann det första setet klart, men fick det mycket tuffare i andra. Vid 22-22 klev Nilsson ner för att serva och såg med ett ess och ett avslut till att H/H kunde gå fram till en 2-0-ledning via 25-22.

Vill behålla slutspelsskägget länge

Sedan blev det jobbigare. Örkelljunga reducerade och var därefter i förarsätet långa stunder i fjärde innan hemmalaget vände.

– Efter tre matcher mot samma lag på sju dagar så lär man känna varandra rätt bra, men det var många som steppade upp i andra halvan av matchen, tycker Ljutovac, som inte har någon favoritmotståndare i SM-semifinalen.

– Det blir tufft vilket lag vi än får, men vi har i alla fall en grundplan hur vi ska göra om det nu blir Falkenberg eller Sollentuna.

Nilsson nickar instämmande:

– Det är bra lag båda två. Falkenberg spelar mer rejält medan Sollentuna är bra i försvar och svåra att slå igenom.

Slutspelsskäggen har börjat att gro och Marcus hoppas att han får behålla det några veckor till.

– Ju längre desto bättre, skrattar han.

ANNONS

LÄS MER: Tränaren jobbade dubbelt när H/H kvitterade i kvartsfinalen

ANNONS