Hylte/Halmstads ordförande Mårten Johansson är nöjd sedan klubben lyckats knyta till sig amerikanska landslagsstjärnan Lauren Gibbemeyer.
Hylte/Halmstads ordförande Mårten Johansson är nöjd sedan klubben lyckats knyta till sig amerikanska landslagsstjärnan Lauren Gibbemeyer. Bild: Roger Larsson

USA:s landslagsstjärna är H/H:s största värvning genom tiderna

Sveriges bästa lag har stormat fram i höst och inte förlorat ett enda set under säsongen. Då förstärker Hylte/Halmstad med den amerikanska landslagsstjärnan Lauren Gibbemeyer, 32 – klubbens största värvning genom tiderna.
– Hon har meriter som gör hur många som helst avundsjuka, säger ordföranden Mårten Johansson.

ANNONS
|

Samtliga topplag i Elitserien ser om sina hus inför den andra och avgörande delen av säsongen.

Hylte/Halmstad är inget undantag.

Sedan tidigare har klubben värvat argentinskan Clarissa Sagardia och brasilianskan Ellen Amaral, men eftersom reglerna tillåter tre utländska spelare har H/H haft en lucka att fylla.

Den täpps nu till.

Och det är inte vilken spelare som helst klubben värvar utan en världsstjärna som vunnit Champions League i det italienska storlaget Casalmaggiore 2016 och som varit landslagsspelare i USA i många år med meriter som guld i Nations League och VM-brons.

Sambo med damlagets tränare

Nytillskottet är meritmässigt fullt i klass med Sveriges bästa volleybollspelare på 2000-talet Marcus Nilsson, som skrev på för H/H:s herrlag sommaren 2019.

ANNONS

Hur har den här värvningen då blivit möjlig?

Jo, Lauren Gibbemeyer är sambo med Hylte/Halmstads tränare Pedro Mendes och efter att båda lämnat turkiska topplaget Eczacibasi efter förra säsongen stod amerikanskan utan klubb.

– Det är såklart bara att tacka och buga när det dyker upp en så duktig spelare. Hon har varit här ett tag och hjälpt till i och kring laget. Men Lauren tyckte att nivån var såpass hög att hon själv ville testa på att spela, avslöjar Mårten Johansson.

Hon har sedan en tid tillbaka tränat med Hylte/Halmstad, men signerat ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

Debuterar mot Lindesberg

Amerikanskan är center, 1,88 lång och kommer att bli betydelsefull i jakten på GP- och SM-guld i vår.

– Det är intressant att se hur vi står i förhållande till en spelare som varit på högsta nivå och spelat i det amerikanska landslaget i nio år. Lauren blir en extra injektion och kommer vara betydelsefull på alla plan. Hon har rutinen och en fantastisk förmåga att tänka volleyboll.

Gibbemeyer debuterar för Hylte/Halmstad när Elitserien drar igång igen på trettondagsafton borta mot Lindesberg.

– Vi har tränat hårt under julen, men bollen är fortfarande rund och även om vi har ett starkt lag på pappret så gäller det att vara ödmjuk och ta match för match.

ANNONS

Ålder: 32.

Bor: Halmstad och Saint Paul i Minnesota, USA.

Familj: Sambon Pedro Mendes.

Klubbar: University of Minnesota, TAB Queenseis, Japan, Volley Pesaro, Italien, Lokomotiv Baku, Azerbajdzjan, Conegliano, Italien, Casalmaggiore, do, Novara, do, Eczicabasi, Turkiet.

Meriter: Guld Panamerican Cup 2012, 2013, guld World Grand Prix 2015, Guld Nations League 2018, VM-brons 2015. Mästare i Champions League 2016 och italiensk mästare i Casalmaggiore 2015.

ANNONS