Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Persson/arkiv
Bild: Johan Persson/arkiv

Toppmötet inställt – misstänkt covid-19 i laget

Det var laddat för säsongens stora kraftprov så här långt, toppmöte borta mot trean Engelholm i damernas elitserie i volleyboll och Hylte/Halmstads fortsatta försök att förbättra världens bästa ”nollsvit” i tappade set.
Men kvällens match får vänta sedan några spelare misstänkts ha covid-19.

– Vi har varit förskonade så här långt så nu gäller det att minimera smittan, bekräftar Hylte/Halmstads ordförande Mårten Johansson.

Det var i söndags som en av spelarna visade symptom.

– Vi har laddat upp med ett antal snabbtester efter GP-slutspelet och när det visade positivt fick hon göra ett PCR-test som vi nu väntar svar på, förklarar Mårten.

Det fick till följd att samtliga i laget snabbtestades varav ytterligare en visade indikationer på att vara smittad och därför också PCR-testades.

– Då tog jag kontakt med Fredrik Tågsjö i Engelholm och eftersom det fortfarande finns luckor i spelprogrammet beslutade vi gemensamt att flytta fram matchen.

Hylte/Halmstad har nu brutit all träning fram till och med torsdag i väntan på svaren.

– Jag hoppas att vi sedan så snabbt som möjligt kan återgå till det normala, säger Johansson och avser att Hylte/Halmstad redan i helgen har dubbla hemmamatcher i Halmstad med Sollentuna på lördag och Lund på söndag.

Och Hylte/Halmstads ordförande har koll på sina spelare:

– Ja, alla spelare i laget vaknar numera upp till ett sms från mig där jag undrar hur de mår. Det är lätt att bortse från en förkylning och även om allt inte är corona gäller det att ha uppsikt så att vi kan stoppa eventuella fall så snabbt som möjligt.

Nytt datum för matchen mellan Engelholm och Hylte/Halmstad bestäms senare.

Läs mer: Nyförvärvets härliga debut: ”Jag fick mersmak”

Läs mer: Världens bästa klubblag finns i Halmstad

Fler lokala sportnyheter hittar du här