Titta – H/H har redan kopplat greppet inför kvartsfinalen...

Hylte/Halmstad är taggat inför SM-slutspelet. Så till den grad att laget redan under söndagens serieepilog mot Uppsala slog kvartsfinalmotståndaren Örkelljunga i tre raka set – åtminstone enligt resultattavlan i arenan. Det ska dock inte ha handlat om någon psykning.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Elitserien

Hylte/Halmstad 3

Uppsala 0

(25–18, 25–21, 25–13)

– Nej (skratt). Det var någon bugg i systemet tydligen. På datorn, förklarar Hylte/Halmstads tränare Almir Ljutovac.

H/H skickade hem Örkelljunga VK från Halmstad arena med en 2–3-förlust i fredags kväll. Men det stod ”ÖVK” som bortalag på resultattavlan även på söndagen.

Men det var Uppsala som Almir Ljutovacs grabbar behövde slå för att definitivt säkra andraplatsen i tabellen före Örkelljunga – och det gjorde man utan större problem. Detta trots att både spikerstjärnan Marcus Nilsson och centern Philip Pettersson vilades.

Mest anmärkningsvärt var H/H-passaren Maciej Madejs sju serveess, vilket skickade upp honom i topp i Elitseriens serveliga på totalt 42 ess – tre fler än Flobys Matthew Aubrey.

ANNONS

Hylte/Halmstad har nu två veckor på sig att ladda om innan Örkelljunga väntar i SM-kvartsfinalen, som spelas i bäst av tre matcher.

Almir Ljutovac säger:

– Med det här slutspelsträdet så blir varenda match sjukt jämn och viktig. Det kommer att bli skittufft, men roligt. Det är upp till oss att spela på vår absoluta toppnivå – då blir vi svårslagna.

Fakta: Så spelas SM-slutspelet

• Åttondelsfinaler (3–7 mars): Lund–Floby, Södertelge–Uppsala.

• Kvartsfinaler (13–21 mars): Sollentuna–Falkenberg, vinnaren Lund/Floby–Vingåker, Habo–vinnaren Södertelge/Uppsala, Hylte/Halmstad–Örkelljunga.

• Vinnarna i kvartsfinalerna mellan Sollentuna–Falkenberg och Hylte/Halmstad–Örkelljunga går direkt till semifinal (3–11 april). Förlorarna i dessa båda kvartsfinaler spelar återkval (27–31 mars) mot vinnarna i övriga kvartsfinaler om de två resterande semifinalplatserna.

•Semifinalvinnarna möts i SM-finalen (17–25 april). Förlorarna spelar om bronset (20–25 april).

• Åttondelsfinalerna, återkvalet och bronsfinalen avgörs i bäst av två matcher. Kvartsfinalerna, semifinalen och SM-finalen spelas i bäst av tre matcher.

LÄS MER:Hylte/Halmstads toppmöte med Örkelljunga blev en rysare

ANNONS