Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/28

Tillbaka efter covid-19 – nu går Jona för första SM-guldet

Hylte/Halmstad är klart för SM-semifinal efter en ny kross i kvartsfinalderbyt mot Gislaved.
Jona Vigfusdottir, 31, är tillbaka efter covid-19 – och extra laddad inför den fortsatta jakten på SM-guldet, som i så fall skulle bli hennes första.
– Det är min sjunde säsong i Sverige så det känns som att det är på tiden, säger den isländska spikerprofilen.

SM-kvartsfinal 2:3

Hylte/Halmstad 3

Gislaved 0

(25–10, 25–13, 25–9)

Den andra SM-kvartsfinalen i bäst av tre matcher blev en ännu större överkörning från Hylte/Halmstads sida än bortamötet förra helgen. Då släppte elitseriesuveräna H/H bara 45 poäng till motståndarna – nu fick Gislaved nöja sig med 32.

Jona Vigfusdottir & Co hade ändå lite problem inledningsvis och låg under i början av både första och andra set. Men sedan fick den väloljade lagmaskinen upp farten och malde systematiskt sönder Gislaved.

– Jag tror att det handlar om serven. Direkt när vi fick lite servepress så fick vi kontrollen igen, säger isländskan, som prisades som matchens bästa hemmaspelare.

”Obeskrivligt bra”

Särskilt imponerande var Hylte/Halmstads vändning i andra set, som inleddes med en stark serveserie av brasilianskan Ellen Amaral som tog hemmalaget från 6–10 till 15–10.

– Jag är väldigt nöjd med matchen i dag. Vårt block var obeskrivligt bra så det var inget lätt jobb för Gislaved att komma förbi oss. Jag tyckte ändå att Gislaved spelade bra och siffrorna kanske inte är riktigt rättvisa på det sättet. De var bra – men vi var bättre, skrattar Jona Vigfusdottir.

Hon var en av sju spelare i Hylte/Halmstads damlag som insjuknade under klubbens andra covid-19-utbrott i början av februari.

– Jag känner inget längre, det är helt okej. Jag blev inte alls dålig, men man vill ju vara försiktig och inte ta några risker med det här.

– Men det var inte nyttigt för mig som är över 30 att bara sitta hemma i två veckor. Det tog en stund för mig att komma tillbaka rent fysiskt, men nu är det okej, säger hon.

Motståndet dröjer

Semifinalspelet startar först i påskhelgen, den 3–5 april. Hylte/Halmstad ställs mot vinnaren i återkvalet mellan Örebro och Lund, som spelas 27–31 mars. På andra halvan av slutspelsträdet är Engelholm också semifinalklart och får möta vinnaren mellan Sollentuna/Värnamo och Gislaved.

Jona Vigfusdottir ser fram emot den fortsatta guldjakten.

– Jag har varit i final två gånger och förlorat. Så det känns som att det är på tiden (att vinna), säger hon.

Vad talar för ett guld för Hylte/Halmstad?

– Vi har ett lag i år som är stabilt på alla positioner, så det är väldigt svårt att ha en plan mot oss eftersom vi har bra anfall på alla håll och kanter. Det blir riktigt, riktigt svårt för dem som möter oss att lyckas och det har vi också visat: det är svårt att vinna över oss i år.

LÄS MER: Tränaren jobbade dubbelt när H/H kvitterade i kvartsfinalen

Fler lokala sportnyheter hittar du här