SVT-profilen Sofia Åhman hejade fram sonen till hans första SM-guld

Med stöd från mamma Sofia, känd från SVT-programmet ”Sommargympa med Sofia”, kunde sonen David Åhman tillsammans med Jonatan Hellvig vinna deras första SM-guld i beachvolley på stranden i Tylösand.
– Hela uppväxten har man haft något av en personlig tränare, säger David Åhman om mamma Sofias stöttning.

ANNONS
|

Vägen mot det första SM-guldet i beachvolley blev speciell för Jonatan Hellvig och David Åhman. I SM-finalen för ett par år sedan fick man se sig besegrade av Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot. Extra skönt för duon i år var att man fick revansch på det rutinerade paret när man besegrade dem i semifinalen.

– Det är lite mentalt mot dem i och med att de slog oss i SM-finalen tidigare. Vi mötte dem i Göteborg för någon vecka sen och vann då med. Det är otroligt skönt att få vinna SM-guldet, säger David Åhman.

– De slog ut mig även förra året i SM i semifinalen när jag spelade med Jakob Molin. Så för mig var det extra skönt att vinna mot dem, säger Jonatan Hellvig.

ANNONS

Finalmatchen började lite svajigt mot Joel Andersson och Alfred Brink som även försökte psyka duon med en hel del så kallat ”trashtalk”

– De försökte komma in i huvudet på oss men det är bara kul och vi försökte psyka tillbaka men de var lite bättre på det än oss, skrattar Åhman och fortsätter:

– Vi var väldigt spända i första set men sen kom vi in i det och blev mer lugna av oss.

Mer nervöst för mamma Sofia

Uppe på sanddynorna stod Sofia Åhman, mamma till David och känd från SVT-programmet ”Sommargympa med Sofia”, nervöst och tittade på.

– En del brukar fråga om det är nervöst att vara med i en direktsändning när du inte kan klippa men det är ingenting mot att se sonen spela. Man är alltid mycket mer nervös för det, säger Sofia Åhman.

David har alltid känt ett stort stöd från mamma och han har verkligen haft användning av hennes träningsråd.

– Hela uppväxten har man haft något av en personlig tränare. När man inte har tillgång till gym så är mamma väldigt bra på att visa övningar som jag kan göra. Hon har alltid tjugo olika förslag för att träna magen till exempel, ler David.

ANNONS

– Jag tycker det är så intressant med deras fystester och hur de lägger upp sin träning. Jag intervjuar alltid honom om allt som har med deras träningsupplägg att göra. Då lär jag mig också något. Han kommer aldrig undan, skrattar Sofia.

Damernas SM-final vanns av tvillingarna Kristina Thurin och Susanna Thurin i rätt överlägsen stil mot Sara Cavretti och Hylte/Halmstads senaste nyförvärv Hanna Hellvig. Det var duons tredje SM-guld på de senaste fyra åren.

LÄS MER:Duon satsar på beachvolley – vill ge sig ut på världstouren

LÄS MER:Hylte/Halmstad landar tungt nyförvärv – förstärker med Hanna Hellvig

LÄS MER:Sensationellt hemmaguld i beachvolley-SM i Tylösand

ANNONS