Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Här var det stopp. Marcus Nilsson (8) och övriga svenskar hade det tufft i Finnkampen.

Sverige illa ute i EM-kvalet efter förlust

Den förlusten sved. Sverige är riktigt illa ute i EM-kvalet efter 0–3 mot Finland i Helsingfors.

EM-kval
Finland    3
Sverige    0
(25–22, 25–15, 25–22)


Sverige var piskat att vinna för att ha ett bra läge att ta sig vidare till EM i Polen nästa år.
Men Finland, som varit i sex raka EM-slutspel, gick inte att rubba i Helsingfors ishall.

– Finland gör det jäkligt bra. Vi verkar tagna av stundens allvar och ser bleka ut inledningsvis. Vi gör ett försök i tredje och kommer igång betydligt bättre, men det räcker inte, säger förbundskapten Johan Isacsson.

Lagkaptenen, hallänningen, Marcus Nilsson håller med.

– Vi går ut till de två första seten utan någon energi och som det känns utan viljan att spela. Tyvärr missar vi alldeles för många servar så finländarna behöver aldrig jobba för sin sideout.

– I tredje set kommer vi in med mycket, mycket bättre energi och missar mindre i serven, men blir sedan passiva när setet ska avgöras så då tar Finland matchen enkelt, tycker Nilsson.

Blågult hamnade på efterkälken redan fram början och fick jaga från start. I första set ledde hemmalaget med 16–10 innan det blev bättre flyt i det svenska spelet, men svenskarna hann aldrig i fatt utan föll med 22–25.

I andra set var det sedan klasskillnad när finländarna rusade fram mot klara 25–15. I tredje hade Sverige greppet, men förlorade med 22–25 efter en några enkla misstag i slutet.

Erik Sundberg blev bäste poängplockare på 14 pinnar – Marcus Nilsson var näst bäst på 9.

Sverige måste nu vinna båda de kvarvarande matcherna (Danmark på lördag och Portugal på söndag) för att ha en chans att nå EM 2017. Dessutom måste man förlita sig till att andra resultat går Sveriges väg.

Senast Sverige tog sig hela vägen till ett mästerskap var 22 år sedan. Den gången handlade dem om VM-slutspel i Grekland.

Fler lokala sportnyheter hittar du här