Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gör comeback. Marcus Nilsson finns med i landslagstruppen igen när Sverige tar sats mot EM i Polen nästa år.

Storstjärnan tillbaka i landslaget

Marcus Nilsson tackade nej till den första delen av EM-kvalet i Georgien tidigare i år, men när Sverige nu ska spela fas två är storstjärnan tillbaka i landslagstruppen.

– Det var aldrig meningen att jag skulle sluta utan det handlande bara om att jag avstod en turnering – det var ett bra tillfälle för de unga att växa till sig, tycker Turkietproffset Marcus Nilsson.

Johan Isacsson förbundskapten, håller med:

– Vi har pratat kontinuerligt och haft en bra diskussion. Det betyder såklart mycket att ha Marcus i laget igen, med all den rutin han besitter. Han fick ett brejk och det var ett bra tillfälle för de andra spelarna att ta större ansvar.

Sverige har lottats i grupp B tillsammans med Danmark, Finland och Portugal. EM-kvalet avgörs under två helger i september med start i danska Sönderborg (16-18/9) och avslutning i Helsingfors (23-25/9).

Segraren i gruppen går till EM i Polen 2017 medan tvåan får kvala vidare.

– Det ska bli kul – vi har en spännande höst framför oss. Som jag ser det har vi en ganska bra chans att bli tvåa – Finland är storfavorit, men Danmark ska vi slå och Portugal är inne i ett generationsskifte, konstaterar Marcus.

I det senaste EM-kvalet tog sig Sverige vidare till fas 3, men förlorade mot Estland – bland annat i Halmstad – och missade EM med minsta marginal.

Nu hoppas Marcus att blågult ska ta revansch.

– Vi har ett väldigt bra program fram till kvalet – förmodligen det bästa vi haft under min tid i landslaget.

Redan femte augusti samlas blågult för läger i Falköping och på vägen fram till EM-kvalet ska landslaget avverka tre landskamper i Tjeckien samt en fyrnationsturnering i Turkiet.

I truppen ingår även Hylte/Halmstads kvartett Anton Wijk-Tegenrot, Jens Ahremark, Philip Pettersson och Viktor Lindberg.

Fler lokala sportnyheter hittar du här