Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Optimist. Korsbandsskadad, men Andréa Jacobsson gräver inte ner sig för det. Nu ligger fokus på att bli spelklar till Hylte/Halmstads kommande säsong.

Stjärnans korsband av – blir borta året ut

Hylte/Halmstad får klara sig utan sin stjärna Andréa Jacobsson resten av året. Landslagsspikerns korsband är av och nu väntar operation. ​– Jag vet inte när, men jag ska tillbaka, fastslår Jacobsson.

Hylte/Halmstads damlag, SM-bronsmedaljörer så sent som för ett par veckor sedan, drog i måndags igång försäsongsträningen.
En av tjejerna på plats på Halmstad Arenas friidrottsanläggning var Andréa Jacobsson. Men någon träning var det inte tal om för 29-åringen som i stället hoppade omkring på kryckor vid sidan om löparbanorna.
 

Tidigare på dagen hade hon fått beskedet att korsbandet i ena knät, som hon skadade i den tredje semifinalmatchen mot Engelholm, är av och att det kan dröja upp till tolv månader innan hon kan spela volleyboll igen.

– Det är så klart aldrig kul att höra att man har en allvarlig knäskada, men jag hade ställt in mig på att det var av så det var lika bra att få höra det så att man kan göra något åt det, menar Jacobsson som trots beskedet inte alls verkar speciellt nedstämd, snarare anmärkningsvärt optimistisk. 

– Tjejerna i laget har till och med frågat mig hur jag kan vara så uppåt, men det gäller att se positivt på det. Jag kände ganska tidigt att jag inte ville avsluta min karriär med att bli avburen. Jag vill komma tillbaka, för mentalt känner jag mig inte färdig med volleyn. Och stödet från laget hjälper mycket.
 

Om ett par veckor, när svullnaden har lagt sig, väntar operation hos specialister i Kungsbacka. Det är första gången som det forna Frankrikeproffset drabbas av en allvarlig skada, men några tolv månader tänker hon inte vara borta från spel. Snarare runt ett halvår.

– Jag har sett hur lång tid det har tagit för andra spelare och mitt mål är att spela någon gång kommande säsong. Jag vet inte när, men jag ska tillbaka. 

– Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka starkare än tidigare, avslutar Jacobsson som redan har påbörjat sin rehabträning och därmed tagit första steget på vägen tillbaka.

Fler lokala sportnyheter hittar du här