Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Svenska Volleybollförbundet har bestämt hur man ska gå vidare med seriespelet i svallvågorna av coronaepidemnin. Bild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån/arkiv
Svenska Volleybollförbundet har bestämt hur man ska gå vidare med seriespelet i svallvågorna av coronaepidemnin. Bild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån/arkiv

Större elitserier i coronavirusets spår

Volleybollens elitserier utökas från elva till tolv lag på både herr- och damsidan inför nästa säsong på grund av coronakrisen.

Svenska Volleybollförbundet avbröt tävlingssäsongen lagom till att SM-slutspelet skulle inledas för två helger sedan.

Nu har förbundet, efter en utredning, beslutat att alla lag som hade anmält sig till kvalspel till Elitserien inför säsongen 2020/21 erbjuds en direktplats i de högsta serierna.

Det handlar om Iksu på damsidan samt Floby och Uppsala på herrsidan. Samtidigt har Säters herrar tackat nej till fortsatt elitseriespel, vilket innebär att båda elitserierna kommer att bestå av tolv lag säsongen 20/21 (inga lag flyttas ned).

– Styrelsen landade i att det här är den bästa lösningen på den uppkomna situationen, säger Volleybollförbundets ordförande Lennart Neovius till förbundets hemsida.

Förbundet har också beslutat att lag i division 1 och 2 som hade en teoretisk chans att gå upp, att ta en kvalplats eller att slippa åka ur när seriespelet avbröts ges möjlighet att spela på högre eller samma nivå.

LÄS MER: Volleybollen avslutar säsongen – inga mästare koras

Fakta: Här är lagen i elitserierna 20/21

Damer: Engelholm, Gislaved, Hylte/Halmstad, Iksu, Lindesberg, Linköping, Lund, RIG Falköping, Sollentuna, Svedala, Värnamo, Örebro.

Herrar: Falkenberg, Floby, Habo, Hylte/Halmstad, Linköping, Lund, RIG Falköping, Sollentuna, Södertelge, Uppsala, Vingåker, Örkelljunga.

(Sista anmälningsdag för lagen är den 15 maj.)

Källa: volleyboll.se

Fler lokala sportnyheter hittar du här