Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jubel i Hylte/Halmstad när SM-semifinalplatsen var säkrad. Bild: Roger Larsson
Jubel i Hylte/Halmstad när SM-semifinalplatsen var säkrad. Bild: Roger Larsson

SM-guldet saknas i samlingen: ”Det stora målet nu”

I maj för snart ett år sedan.
Det var senast som 206 centimeter Anton Ribom senast förlorade en ligamatch i volleyboll.
– Det var bronsmatchen i Tjeckien, säger han och avser Odolena Vena.…För i Hylte/Halmstad-tröjan vet den 23-årige landslagscentern efter tre raka set i tredje SM-kvarten ännu inte hur det känns att förlora.

Hylte/Halmstad 3

Örkelljunga 0

(25–19, 25–16, 25–20)

Och helst tänker han också slippa känna efter då Anton saknar en valör i medaljsamlingen:

– Ja, något SM-guld har jag inte. Ännu, ler han.

Men frågan är vilket lag som ska kunna stoppa segermaskinen Hylte/Halmstad från att ta ännu ett.

– Kanske vi själva då. För det gäller absolut inte att underskatta motståndarna, påpekar Ribom.

Tränaren Almir Ljutovac håller med:

– Jag har tittat mycket på video på sistone och många av lagen har toppat formen. Men okej – har man det bästa spelarmaterialet och tränar bäst och hårdast är det en ganska svår ekvation att slå, medger han.

Även om Hylte/Halmstad lite oväntat tappade ett set i förra matchen mot Örkelljunga blev ändå SM-kvartsfinalserien en ganska bekväm resa mot SM-semifinal och segraren mellan Lund och Vingåker.

– Men i dag var det bättre skärpa från start med bra servetryck som vi sedan följde upp i anfalls- och blockspelet, påpekar Almir.

När 11–11 i Timon Schippmanns serveserie blev 15–11 kopplade Hylte/Halmstad inför jublande hemmasupportrar i Örnahallen i Hyltebruk ett grepp som laget aldrig skulle släppa innan Dardan Lushtaku dunkade in setbollen till 25–19.

Pierce Johnson (12 poäng) är en av de nya pusselbitarna i H/H:s vinnande lagbygge och i andra set var det kanadensarens tur att briljera. Dels med några mäktiga backspikes, dels med sin offervilja när han vid 16–10 brakade in i sekretariatet(!) i försöket att rädda en boll.

Då hade Hylte/Halmstad avgjort setet redan vid 12–4 och kunde sedan, inte minst efter några spektakulära försvarsräddningar, enkelt ta hem det med 25–16 mot ett Örkelljunga som vägde för lätt och Alison Bastos Silveira och Mitchell Newman var alltför ensamma.

Sedan var det Anton Riboms tur att ta över showen i tredje set. För det var han som ordnade 6–4, 7–4, 8–5 och 10–5 och sammanlagt sju poäng av sina totalt 13 (6 anfall, 2 ess, 5 block) när Hylte/Halmstad via 25–20 säkrade hem matchen och med det, SM-semifinalen.

– Får jag välja semifinalmotståndare så hade det varit kul att möta Lund med sin nya startsexa, säger Ribom – ännu ett steg närmare sitt första SM-guld.

Fler lokala sportnyheter hittar du här