Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Skolpojkarna en munsbit för Hylte/Halmstad

Guldfavoriten Hylte/Halmstad hade inga som helst problem att avfärda Rig Falköping i raka set i hemmapremiären. Utklassning var bara förnamnet!

Elitserien herrar
Hylte/Halmstad    3
Rig Falköping    0
(25–20, 25–9, 25–15)


Årets upplaga av volleybollgymnasiet är inte bra och när Rig dessutom saknade ett par skadade spelare samt några som är på landslagsturné i Danmark blev det kattens lek med råttan i Halmstad arena.

Det var närmast genant att titta på.

– Den här årgången är väl inte den bästa och innan matchen pratade vi om att vi måste vara professionella och hålla fokus. Det tyckte jag också att vi till stor del gjorde, säger Matthew Young, tränare i Hylte/Halmstad.

Hemmalaget ryckte åt sig en tiopoängsledning (13–3) direkt i första set, men slog sedan av på takten när Young passade på att lufta bänken mot det skrala motståndet.

Då blev det för en stund lite spännande när gästerna segade sig så nära som 21–18 sedan H/H bränt det mesta framåt, men med bättre skärpa blev det ändå klara 25–20 till slut.

– Vi tappade fokus i andra delen av första set, men vi lärde oss något av det och efter det spelade vi som vi skulle, tycker Young.

Jodå, i andra set var det rena lekstugan när Hylte/Halmstad rusade fram mot förkrossande 25–9.

I tredje och sista set kom avgörandet efter att H/H gått från 11–9 till 19–9 sedan gymnasiepojkarna bjudit på både på flera uppställningsfel och ogiltiga slag.

– Det är ganska svårt att spela den här typen av matcher. Motståndarna gjorde många misstag och då blev vi ofokuserade. Har man sedan en dålig bagger blir det övriga spelet dåligt det med, säger Hylte/Halmstads landslagsspelare Viktor Lindberg.

Han övertygade ändå mest i H/H tillsammans med centern Philip Petterson och blev bäst på 15 poäng, varav fem var serve-ess.

19-årige Bartosz Sulinski gjorde sitt första framträdande inför hemmapubliken och landade på sex poäng.

Den unge centern fick ersätta axelskadade brassen Orestes Miraglia Junior redan i Örkelljunga i helgen och fick en ny chans i går.

– I den här matchen fick mer tid för blocket och klarade det bra. Sedan har Bartosz en trixig serve och är inte rädd för att slå till bollen, konstaterar Young nöjt.

Sulinski kommer att få fortsätta vikariera för Junior medan brassen läker skadan.

– Vi fick positivt besked i dag att skadan inte var så allvarlig som vi först trodde, men det tar nog några veckor innan han är tillbaka.
 

Fler lokala sportnyheter hittar du här