Skador och covid-19 – då gjorde tidigare landslagsspelaren comeback

Med två veckor kvar till GP-slutspelet har Hylte/Halmstad problem med skador och sjukdomar. Då gjorde en gammal trotjänare comeback.
– Jag är en nödlösning, säger Peter Lundgren efter första matchen på nästan ett helt år.

ANNONS
|

Elitserien

Hylte/Halmstad 3

Floby 1

(25-19, 25-16, 23-25, 25-10)

Peter Lundgren spelade i många år i Örkelljunga, men gjorde oväntat en säsong i Hylte/Halmstad i fjol.

Han har inte setts till så mycket under hösten, men när H/H på lördagen avverkade sin första match efter uppehållet var den tidigare landslagsspelaren tillbaka.

Skador på bland andra amerikanen Michael Michelau och polske passaren Maciej Madej samt ytterligare en spelare borta på grund av covid-19 innebar att Lundgren tog klivet in i startsexan.

Och som han gjorde det!

Spikern svarade för 15 poäng och var med det näst bäst efter Marcus Nilsson på 22.

ANNONS

– Jag har tränat en gång i veckan, men ska öka på det till två gånger nu. Grundprincipen har hela tiden varit att hålla igång inför bechvolleysäsongen och därför kommer jag inte att spela alla matcher, säger Peter Lundgren.

Problem med en skadad axel

Han hämmades av en axelskada i fjol, men den verkar nu vara okej.

– Jag har kört rehab och gym och känner mig mycket bättre. Jag fick många cortisonsprutor under min sista säsong i Örkelljunga och efter det tog det lite tid att få ordning på axeln.

Senast H/H förlorade en match i Elitserien var för snart tre månader sedan mot serieledande Sollentuna och helgens triumf var nionde segern i följd.

Men det var inte raka spåret mot tre poäng. Floby, som tränas av gamle storspelaren Felix Casanova, bjöd upp ordentligt i tredje set sedan Hylte/Halmstad ganska enkelt vunnit de två första.

Hemmalaget hade ledningen med 23-21, men slarvade i passen och det utnyttjade Floby som via fyra raka poäng kunde reducera till 1-2 i set.

Lundgren har saknat sporten

I det fjärde revanscherade sig helsvart och tog ett solklart grepp tidigt. Gästerna hade inte mycket att sätta emot vilket förkrossande 25-10 också vittnar om.

– Det var skönt att avsluta med ett bra set. Floby är ingen slagpåse, men vi gjorde för många misstag i tredje set och det var de snabba på att utnyttja, tycker Lundgren, som kände sig fräsch i kroppen efteråt.

ANNONS

– Det kändes lite konstigt i servemottagningen, men får jag bara träna mer så kommer det att bli bättre. Det är fortfarande kul att spela och när jag har varit borta så har jag känt hur mycket jag saknat sporten.

Han spelade tillsammans med Jakob Tegenrot på världstouren i beachvolley i höstas och tanken är att det ska bli en satsning även i år.

– Men nu när Jacob har varit upptagen av volleyboll så har jag åkt själv till Göteborg för att träna själv, men visst hade det varit roligt att köra på världstouren igen.

ANNONS