Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett riktigt ess. Viktor Lindberg har gjort succé i elitserien i år och toppar serveligan.

Seriefinal – då trivs Lindberg bäst

Hylte/Halmstad har chans att koppla grepp om serieledningen om det blir seger i seriefinalen mot Linköping i Halmstad arena på söndag.

– Det är ganska viktigt att vinna serien inför slutspelet. Då får vi välja motståndare först och i så fall kan det bli en kortare resa till bortamatcherna, säger Viktor Lindberg.

20-åringen gjorde stora framsteg under 2016. Han fick ett genombrott i EM-kvalet i september och har sedan övertygat i elitserien under hösten.

– Jo, det har gått väldigt mycket framåt. Det började i samband med EM-kvalet och har sedan hållit i sig bra, konstaterar Viktor.

Vad är det som har gjort dig till en bättre spelare?

– Jag har fått en annan roll i år och fått större ansvar. Mitt spel har blivit mer stabilt och säkert. Sedan känns det fint att jag har spelat bra i de stora matcherna, men jag hoppas att det ska gå ännu bättre framöver.

Lindberg leder serveligan på 28 poäng och hänger med strax under toppen i den totala poängligan med sina 229 pinnar. Leder gör Viktors klubbkompis, brassen Alexandro Luna, på 307 poäng.

Serven har blivit ett vapen för Lindberg som smäller in en hel del rena ess – både i landslaget och i klubblaget.

– Det har väl gått hyfsat. Vissa dagar är serven väldigt bra – andra stämmer den inte alls, men jag har fått en viss säkerhet där med. Men vi tränar inte så mycket serve och dessvärre har vi haft lite för många servemissar den senaste tiden.

Där hoppas Lindberg att H/H kan snäppa upp inför seriefinalen, där laget har revansch att utkräva för 0–3-förlusten i Linköping tidigare under säsongen.

– Vi gjorde ingen bra match däruppe, men trots det och att vi saknade Orestes och Mårten (Johan Mårtensson) så var det jämna set. Därför tror jag att vi definitivt har chans att vinna den här gången.

Även damlaget är i elden i helgen och det är med stärkt självförtroende efter 3–0-segern mot Engelholm som Hylte/Halmstad tar sig an serietrean Örebro.

– Men vi måste naturligtvis upp på samma nivå och energi för att ta hem ytterligare en seger mot ett topplag i Elitserien, säger H/H-tränaren Tony Westman.

Fler lokala sportnyheter hittar du här