Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Sågningen efter derbyt: ”Alla misslyckades och jag också”

Blixtvärvade kroatiska passaren Jurja Vlasic, 26, fick börja på bänken.
Hon kom in i slutet av första set och tände Hylte/Halmstad – men det räckte inte. Gislaved vann Nissastigsderbyt med 3–1 i set.
– Det var tufft. Men det är bara en match – inte hela säsongen, säger hon.

Elitserien

Hylte/Halmstad 1

Gislaved 3

(23–25, 25–15, 20–25, 20–25)

Hylte/Halmstad fortsätter att ha det motigt i Elitserien.

För inte nog med förlusten – dessutom tvingades isländska spikern Jona Vigfusdottir, som gjorde comeback efter sin vadskada så sent som mot Örebro i söndags, utgå på nytt i slutet av andra set.

– Hon skadade vaden igen. Det var samma smärta som innan, säger tränaren Patryk Fogel.

Hylte/Halmstad brukar annars ha lätt för Gislaved och vann samtliga sex möten i Elitserien, Grand Prix, play-off och SM-slutspelet under förra säsongen.

Men H/H:s tränare då, Dick Runesson, är nu tillbaka i Gislaved – och det här var en smäll som sved för hans efterträdare.

– Vi förväntade inte oss en så svag insats av vårt lag. I dag var det bara vårt fel. Vi misslyckades allihop och jag också. Vi gjorde inte det vi pratade om före matchen. Jag kan bara be publiken om ursäkt, säger Patryk Fogel.

Spikern Tilda Hellgren fick inledningsvis fortsätta vikariera som passare i Hylte/Halmstad, men nådde inte samma nivå som mot Örebro utan vid underläge 17–23 i första set fick Jurja Vlasic chansen.

Den nya kroatiskan, som kom till Sverige så sent som i måndags eftermiddag, hade direkt en stärkande effekt på hemmaspelet. H/H kröp så nära som 23–24 och räddade sex setbollar innan Gislaved kunde avgöra.

I andra set styrde Hylte/Halmstad det mesta med amerikanskorna Whitney Turner och Deja Harris i spetsen. Men i tredje akten, efter skadan på Vigfusdottir, var det på nytt Gislaved som kopplade greppet.

Patryk Fogel tog dubbla timeouter och byte libero, men ingenting hjälpte utan Gislaved skaffade sig en 2–1-ledning i set via 25–20.

Trenden fortsatte i fjärde set. Gästerna vann med 25–20 igen och Hylte/Halmstad tvingades inkassera sin fjärde förlust på sex matcher så här långt.

Jurja Vlasics debut i H/H-tröjan lovade dock mer. Kroatiskan säger:

– Jag tycker att vi började lite långsamt och sedan kom vi tillbaka. I andra set spelade vi alla som vi ska spela: Vi var aggressiva, vi gick för det och det var stressfritt. Sedan blev tyvärr vår ”opposite” vadskadad. Tilda gjorde ett bra jobb som ersättare, men från tredje set så satte de press i serven och vi missade massor så att de fick momentum.

Hur var det att spela med ditt nya lag?

– Det var utmanande för jag har inte gjort en hel träning med dem – det var bara en timme och lite till i måndags. Men jag ser potential och tjejer som vill göra bättre ifrån sig. Så jag tycker att det är en bra start.

LÄS MER: Blixtvärvningen ska lösa krisen i elitlaget

Fler lokala sportnyheter hittar du här