Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hylte/Halmstads damer firade SM-guldet efter en rysare i onsdags kväll. Bild: Roger Larsson
Hylte/Halmstads damer firade SM-guldet efter en rysare i onsdags kväll. Bild: Roger Larsson

Så vill Halmstad och Hylte kommun fira svenska mästarna Hylte/Halmstad

Först tog Hylte/Halmstads damlag SM-guld – ett dygn senare var det herrlagets tur att bli svenska mästare.
Både Hylte och Halmstads kommun ser ut att fira klubben på ett corona-anpassat sätt.
– Vi kommer inte att ha någon samling utan hoppas kunna träffa ordföranden, säger Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad.

Två SM-guld på två dagar gjorde att Hylte/Halmstad blev första volleybollklubb i Sverige att vinna både på herr-och damsidan på 33 år.

Gratulanterna har varit många, men uppvaktningen från respektive kommuner ser ut att bli mer sparsam den här gången på grund av covid-19.

– När Halmstad badminton vann för några år sedan så delade vi ut grattisdiplom. Vi har varit på några samlingar eller stora träningar genom åren, men vi vågar inte göra så i år, konstaterar Jonas Bergman.

I Hylte kommun är det än så länge oklart vad som händer.

– Vi kommer inte att göra som vi gjorde med grabbarna i början av 2000-talet med brandbilskortege för det tillåter inte reglerna längre, men självklart kommer vi att ha någon form av firande, säger Micael Arnström (S), kommunfullmäktiges ordförande i Hylte kommun.

När Hylte/Halmstad blev svenska herrmästare 2018 bjöd kommunen in samtliga spelare som tog SM-guld i samband med ett möte.

– Det hade vi gjort i år också om det inte varit för pandemin. Vi kommer att diskutera hur vi ska göra, men någonting vill vi göra för att visa vår uppskattning. Hylte/Halmstad är en elitklubb som sprider reklam och glans som vi är stolta över, konstaterar Arnström.

LÄS MER: Många tårar när Klara vann syskonkampen

LÄS MER: Hylte/Halmstad historiskt efter nytt SM-guld

Fler lokala sportnyheter hittar du här