Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hylte/Halmstads Hanna Hellvig utsågs till säsongens damspelare, en fin prestation under sitt första år som seniorspelare. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo
Hylte/Halmstads Hanna Hellvig utsågs till säsongens damspelare, en fin prestation under sitt första år som seniorspelare. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo

Säsongens spelare finns i suveräna H/H

Hon öste in 294 poäng i grundserien, spelade hem ett GP-guld och en serieseger.
Nu har Hylte/Halmstads Hanna Hellvig prisats som säsongens spelare på damsidan.
– Det känns jätteroligt, säger hon om utmärkelsen.

Hanna Hellvig kom till Hylte/Halmstad inför säsongen och har fått sitt stora genombrott i klubben.

Hon slutade trea i poängligan på 294 poäng i grundserien och var högst delaktig i att Hylte/Halmstad vann både GP-guldet och grundserien.

Nu har Hellvig dessutom utsetts till säsongens damspelare.

– Det är kul att man belönas för hård träning. Det är otroligt ärofyllt att få utmärkelsen, säger hon och fortsätter:

– Det är sjukt hur bra det har gått för oss denna säsongen. Det har aldrig känts tungt utan bara roligt både på träningar och matcher. Dessutom är det fantastiska spelare jag får spela tillsammans med i Hylte/Halmstad.

Hellvig hade sällskap som nominerad i kategorin av lagkompisen Ellen Amaral och dessutom hade Hellvig nominerats i kategorin säsongens rookie, men den utmärkelsen missade hon.

– Det här är min första säsong på seniornivå och allt har gått så bra hittills. Vi är väldigt starka i år och fokuserar vi bara på vårt spel är vi medvetna om att vi kan ta oss till SM-final, säger Hellvig där det närmaste hindret är Örebro.

Hellvig är också uttagen i bruttotruppen till landslaget där det väntar ett läger i slutet av april och hon planerar att spela i Swedish Beach Tour efter säsongen.

Hylte/Halmstads Marcus Nilsson och Maciej Madej var nominerade till säsongens spelare på herrsidan men fick se sig slagna av Lunds August Borna.

Fler lokala sportnyheter hittar du här