Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

Ryskt jubel på Mellbystrand

Ryskorna Alexandra Moiseeva och Ekaterina Syrtseva vann under söndagen Europatourtävlingen CEV Satellite Laholm på Mellbystrand. De gick obesegrade genom hela turneringen och fick till slut jubla över årets första tourvinst efter en jämn och långdragen finalmatch.

– Jag tror att vi vann eftersom att vi verkligen ville vinna så mycket, skrattar Ekaterina Syrtseva, som efter vinsten slängde sig i sanden och firade med sin landsmaninna. 

Och visst var det en gastkramande finalmatch inför de fullsatta läktarna på, den för turneringen uppsatta, arenan på Mellbystrand. Ryskorna låg länge under i första set mot tyskorna Katarina Schillerwein och Cinja Tillmann, men vände i slutet av setet från 17-19 till 23-21, där Syrtseva spelade en avgörande roll med fint blockspel framför nät. 

– Jag hade ingen superbra kontroll över mina blockar, då jag var lite trött i benen, men det blev bra ändå, skrattar Syrtseva. 

Men tyskorna vände på matchen i andra set och vann enkelt med 21-15, vilket ledde fram till ett avgörande set. Återigen var det jämnt, där paren turades om att ta poäng fram till 14-14. Då visade Syrtseva åter prov på fint blockspel med två raka blockar till 16-14 och 2-1-vinst. 

– Vi lät dem vinna andra set, då vi inte kunde göra så mycket. Vi hade dock en bra lagkänsla i de svåra stunderna i matchen och löste det tillsammans, berättar Moiseeva. 

Det var ett resultat, som de inte hade väntat sig, när de i torsdags klev in i turneringen via kvalrundan och tog sig obesegrade till final. 

– Det viktigaste för oss var att kvalificera oss till huvudrundan. Vi kände till många av spelarna inför turneringen och vi spelade upp oss under hela turneringen, säger Moiseeva. 

Under söndagen gjorde även förstaseedade tyska paret Kim Behrens och Anni Schumacher upp med tjeckiskorna Martina Bonnerová och Sarka Nakladalova om bronspengen. Det blev en kort historia, där tyskorna kontrollerade matchen och vann med 2-0 i set. 

– Det var en skön vinst. Vi var väldigt trötta eftersom att vi spelat väldigt mycket matcher under kort tid. Vi fick jobba hårt och gjorde det bra, säger Schumacher. 

Trots att det inte blev en finalmatch för tyska paret, så var de ändå nöjda med sin prestation i turneringen. 

– Vi vill alltid vinna, men det är året efter OS, så det är många nya lag med nya kombinationer, så när vi förlorade mot ryskorna, så trodde jag att dem skulle gå för guld. Vi är ändå nöjda med brons, säger Schumacher.  

För svensk del, så tog äventyret slut redan under lördagen i sextondelsfinalen. Tvillingarna Kristina och Susanna Thurin förlorade mot tyska paret Sandra Ittlinger och Teresa Mersmann med 2-0 i set. 

De får jobba vidare för nya framgångar på Europatouren och kanske blir det någon gång framöver igen i Mellbystrand. 

– Jag är väldigt stolt över alla som hjälpt till att göra det här till ett väldigt bra event. Jag tycker att det här har gett mersmak, men just nu ser jag mest fram emot att sova efter mycket arbete, skrattar tävlingsledaren Karin Lindqvist. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här