Nöjd och glad. Philip Pettersson var den ende från ordinarie förstasexan som spelade hela matchen mot Rig Falköping, men han gjorde det bra och blev bäste poängplockade hos gästerna.
Nöjd och glad. Philip Pettersson var den ende från ordinarie förstasexan som spelade hela matchen mot Rig Falköping, men han gjorde det bra och blev bäste poängplockade hos gästerna.

Reservbetonat Hylte/Halmstad slog jumbon

Serieledande Hylte/Halmstad ställde ett reservbetontat lag på benen mot jumbon Rig/Falköping, men det blev en tämligen behaglig resa mot tre nya poäng.

ANNONS
|

Elitserien

Rig Falköping 0

Hylte/Halmstad 3

(21–25, 21–25, 22–25)

– Det här var en bra chans för oss att låta de killar som inte varit med så mycket att få lite speltid, tycker Hylte/Halmstads australiske tränare Matthew Young.

Därför lät han landslagsspelarna Dardan Lushtaku, Viktor Lindberg och Anton Tegenrot tillsammans med brasseduon Alexandro Luna och Orestes Junior sitta på bänken i elitseriematchen i Frejahallen.

– Dardan var sjuk innan och efter GP-slutspelet och behövde vila. Sandro har spelat många tuffa matcher och behöver också återhämta sig lite, säger Mathew Young.

ANNONS

In kom i stället Fredrik Holgersson som passare, Bartosz Sulinski i mitten, Johan Skoog i liberorollen, Joakim Lindbom som kantsmashare till höger och debuterande Rasmus Collin som kantsmashare till vänster.

Philip Pettersson var den ende från den ordinarie förstasexan som spelade hela matchen och han blev också poängbäst på 13 pinnar, följt av Sulinski på nio.

Collin kom in i andra set och svarade för en bra insats med sina sex poäng, varav hälften i block.

– Jag är nöjd med honom. Han gjorde några blockpoäng, servade bra och var säker i mottagningen, men alla som fick chansen gjorde vad de skulle, funderar Young.

Hylte/Halmstad var steget för gymnasiekillarna hela vägen i de två första seten, men i tredje ledde hemmalaget med 2-3 poäng i mitten av setet innan hallänningarna lyckades vända på steken och vinna med 25–22.

– Vi började spela lite säkrare och då tog vi tillbaka kontrollen i matchen. Vi fick inte samma utdelning i serven som vi brukar ha eftersom vi inte hade så många som hoppservade.

Segern innebär att H/H befäste sin serieledning före Linköping, som laget för övrigt möter i en prestigeladdad seriefinal i Halmstad arena på söndag eftermiddag.

ANNONS
ANNONS