Rävspelet igång. Hylte/Halmstads tränare Kristian Wrethander är rutinerad i slutspelssammanhang.
Rävspelet igång. Hylte/Halmstads tränare Kristian Wrethander är rutinerad i slutspelssammanhang.

Rävspel bakom Hylte/Halmstad kvartsfinalval

SM-slutspelet har inte ens börjat, men det psykologiska spelet är redan i full gång. När Hylte/Halmstad valde Sollentuna i kvartsfinal fanns rivalen Falkenbergs VBK i tankarna.

ANNONS
|

Eliterien (H)

Vingåker 0

Hylte/Halmstad 3

(21–25 17–25 19–25)

– I och med att vi valde Sollentuna så tvingade vi Falkenberg att möta antingen Habo som de precis har fått stryk mot eller ta resan upp till Tierp, kommenterar Hylte/Halmstads tränare Kristian Wrethander.

H/H hade inga problem att köra över Vingåker i raka seti den sista omgången av Elitserien, men då Tierp samtidigt bortaslog Sollentuna så gick tabellnian upp på slutspelsplats på Vingåkers bekostnad.

Det, ihop med Falkenbergs bortaförlust mot Habo (1–3), blev också starten på rävspelet inför söndagskvällens slutspelsval.

Seriesegrande Linköping ville inte åka till Tierp utan valde tabellsjuan Södertelge. Tvåan H/H:s val föll därefter på Sollentuna.

ANNONS

– Sollentuna är ett okej lag men utan topparna. De såg lite vassare ut i början av säsongen men har haft lite skadebekymmer. Det mötet ska vi kunna stänga så klart.

Tierp som knep slutspelsplatsen i sista stund och det tack vare ett sets bättre kvot än Vingåker slapp alltså seriens två topplag i kvarten. Nu väntar i stället Falkenberg som inte ”vågade” möta Habo igen.

– Tierp har bara förlorat en hemmamatch under våren, plus att det är lång resan. Habo har varit nära att slå topplagen flera gånger och nu lyckades dem så de kommer med självförtroende till kvarten, säger ”Krickan” som förklaring till lagets slutspelsval.

H/H börjar borta på söndag följt av två hemmamatcher, torsdag (23 mars) och lördag (25 mars).

ANNONS