P-A Sääf gör sina sista matcher som FVBK-tränare i SM-finalen mot Hylte/Halmstad
P-A Sääf gör sina sista matcher som FVBK-tränare i SM-finalen mot Hylte/Halmstad Bild: Robert Boman

P-A Sääf lämnar FVBK – besked inför SM-finalen mot Hylte/Halmstad

På söndag inleder Falkenbergs VBK sin första SM-final sedan 2017. Det blir också de sista matcherna med P-A Sääf som tränare.
– Det är alltid tråkigt att lämna folk som man tycker om, säger Sääf.

ANNONS
|

P-A Sääf är inne på sin tredje säsong som tränare för FVBK. Han kom in efter klubbens guldår där man 2018 för första gången på tretton år missade SM-finalen.

Men i år är klubben tillbaka på den absoluta toppen med SM-final mot derbyrivalen Hylte/Halmstad. Efter den finalserien är det dock tack och adjö till P-A Sääf.

– Jag har vetat om det under några veckors tid, klubben bestämde det väl under säsongen någon gång, säger Sääf som ersätts av tidigare FVBK-tränaren Ismo Peltoarvo.

– Klubben har behov av folk som kan organisera upp och det är Ismo duktig på, han har gjort det förut, säger Sääf.

ANNONS

Vad säger du om tajmingen att detta kommer ut bara dagar innan SM-finalspelet?

– Vad är en bra tajming för det här? Det finns ingen bra eller dålig tajming, men gör man inte det innan säsongen är slut så ger man inte mig någon chans att hitta en ny klubb. Men jag tycker att man skulle ha kommunicerat ut det så tidigt som möjligt så att det hinner smältas innan finalspelet börjar, även om killarna vetat om det i en vecka.

Sääf om tiden i Falkenberg: ”Fokus på ekonomin”

P-A Sääf har nu sina viktigaste matcher som FVBK-tränare kvar innan det är dags att söka en ny utmaning.

Hur summerar du åren med FVBK?

– Det har hela tiden varit fokus på ekonomin istället för resultat. Ändå har vi lyckats göra resultat. Det är svårt att kräma ut mer om man inte har bättre ekonomi än så här, säger Sääf som har ett GP-guld från 2019 med Falkenberg.

Ordföranden: ”Ta klubben till nästa nivå”

Falkenbergs ordförande Linda Möller säger så här till SR Halland om beslutet att byta tränare:

– Vi har jobbat en längre tid med att försöka ta klubben till nästa nivå och bredda organisationen. Vi har pratat med P-A om att han inte är den typen av person och det är han väl införstådd med.

ANNONS
ANNONS