Operationen blev ett lyft för landslagstjejen: Guldläge för mig”

När förra säsongen blåstes av för viruset lade sig Hylte/Halmstads landslagstjej Lily Topic på operationsbordet. Nu är hon tillbaka med full kraft och drömmer om att behålla suveräna sviten och få spela i EM nästa år.
– Landslaget är väldigt viktigt för mig, säger Lily, sedan H/H tagit åttonde raka 3-0-segern i höst.

ANNONS
|

Elitserien (d)

Hylte/Halmstad 3

Gislaved 0

(25-18, 25-14, 25-15)

Hylte/Halmstad fortsätter att ånga på i toppen av Elitserien och hade inga större besvär att vinna derbyt mot Gislaved i Halmstad arena.

Klubben har imponerat stort och har så här långt fenomenala 24-0 i set!

Småländskorna gjorde vad de kunde och hängde bra med i början av de två första seten, men sedan var det klasskillnad mellan lagen.

– Personligen tycker jag att det är viktigt att förlänga sviten. Det är häftigt, coolt, att ha vunnit mot alla med 3-0, men någon gång kommer vi också att förlora, säger Lily Topic.

ANNONS

Topic opererade axeln

H/H-centern hade under lång tid problem med en axel och den 30 mars opererades hon. Därefter fick 23-åringen, som firade födelsedagen i fredags, köra rehab hela sommaren för att vara frisk när Elitserien startade i september.

– Jag fick en tid snabbt när förra säsongen avslutades och jag tog chansen direkt. Det var guldläge för mig. Läkarna slipade bort brosk för att skapa mer utrymme och nu är det bra igen även om jag kan känna av skadan när jag blir kall.

Hur påverkade axeln dig tidigare?

– Jag har haft väldigt ont och problemen som jag har haft har stoppat min utveckling. Ett tag kunde jag bara fokusera på block, men nu kan jag träna andra moment igen och det känns bra.

Lily blir bättre och bättre för varje match och stängde till vid nätet mot Gislaved.

Det finns flera anledningar till att det går så bra för henne och laget just nu.

– Vi är säkert det lag i serien som tränar mest och är bara lediga en gång i veckan. Sedan har vi extremt bra spelare i truppen och en fantastiskt kemi, där alla står enade.

EM 2021 och OS 2024 stora mål

Topic har redan blivit uttagen i den bruttotrupp till EM-kvalet mot Ukraina, Portugal och Georgien som ska avgöras i januari.

ANNONS

Till dess ska truppen bantas och hon hoppas att hon ska ta en plats där.

– Landslaget är ett stort mål för mig - speciellt nu efter axeloperationen. Det var länge sedan som Sverige kvalificerade sig för ett EM-slutspel, men nu känns det som om vi har den bästa chansen på många år.

Om det nu blir något mästerskap i maj, vill säga.

– Vi ska spela i Georgien och just nu får vi inte åka till länder utanför EU, så vi får se vad som händer. Men det hade varit bra om vi går till EM för OS 2024 är vårt stora mål.

ANNONS